Fondul Proprietatea anticipeaza ca listarea pe Bursa de Valori Bucuresti a Hidroelectrica ar putea sa fie realizata in cel de-al doilea trimestru de anul viitor, dupa ce compania va reusi, intr-un final, sa aleaga o noua conducere.

In scenariul vazut de noi, listarea Hidroelectrica ar trebui sa aiba loc in T2 2017, insa procesul efectiv se desfasoara cu o viteza foarte redusa. Foarte importanta este alegerea unui nou board, IPO-ul neavand cum sa aiba loc pana cand selectia managementului nu este finalizata. Speram ca dupa alegeri Guvernul va continua procesul de listare - Greg Konieczny, manager Fondul Proprietatea

Hidroelectrica a iesit din insolventa la sfarsitul lunii iunie 2016, insa de-atunci si pana in prezent compania nu a reusit sa aleaga un nou Consiliu de Supraveghere.

Ministerul Energiei a demarat in septembrie procedura de selectie a sase pozitii de membru in Consiliul de Supraveghere si a selectat compania Transearch International pentru a-l asista in acest proces de recrutare.

Hidroelectrica era programata sa se listeze pe bursa anul acesta, insa procesul a fost amanat.

Actionarii Fondul Proprietatea confirma Templeton ca administrator si maresc la 30% limita de vanzari de active

Luni au avut loc Adunarile Generale Ordinare si Extraordinare ale Actionarilor Fondul Proprietatea. Actionarii FP au aprobat continuarea mandatului actual al administratorului Franklin Templeton, dar si marirea, de la 20% la 30%, a limitei de vanzari de active imobilizate pe care administratorul le poate face in anul 2017.

De asemenea, in cadrul AGEA a fost aprobata reducerea capitalului social subscris al Fondului, de la 8,56 mld. lei, la 5,74 mld. lei prin reducerea valorii nominale a actiunilor FP de la 0,85 lei la 0,57 lei.

O parte din banii proveniti din reducerea capitalului vor fi distribuiti catre actionarii FP, care astfel vor incasa anul viitor o distributie suplimentara de 0,05 lei/actiune, estimata a fi acordata la finalul lunii martie 2017. Fondul va continua si obisnuitele distributii de cash (de 0,05 lei/actiune) care au inlocuit dividendele in ultimii ani, acestea urmand sa fie acordate cel mai probabil in luna iunie 2017.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri