Fondul de investitii cipriot RC2 Limited a cumparat 1,3% din capitalul social al Policolor (PCL), prin intermediul a 26 de tranzactii realizate pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), si ar putea ajunge sa detina in mod concertat circa 93,8% din actiunile PCL, potrivit BVB.
RC2 Limited a platit aproape 3,94 milioane lei pentru un pachet de 927.300 de actiuni Policolor, transferate in ultimele sedinte ale BVB, la pretul mediu de 4,2464 lei/actiune.

Fondul RC2, alaturi de Romanian Investment Fund Limited (RIF) au anuntat recent ca au incheiat un contract cu Romanian American Enterprise Fund (RAEF) privind optiunea de transfer a unui pachet de 23,68 milioane de actiuni Policolor, la pretul de 1,1648 euro/actiune, pana pe 3 noiembrie.

Potrivit contractului, RC2 si RIF au dreptul sa cumpere pachetului de actiuni detinut de RAEF, care reprezinta 33,2% din capitalul social al Policolor, dar si RAEF are dreptul sa ceara cumpararea de catre cele doua fonduri a respectivului pachet.

RC2 si RIF pot ajunge astfel sa controleze 92,51% din capitalul social al Policolor si au posibilitatea sa solicite retragerea actionarilor minoritari din societate si delistarea.

Potrivit reglementarilor pietei de capital, un actionar poate solicita retragerea actionarilor minoritari si delistarea companiei daca controleaza 95% din capitalul social.

Dupa tranzactiile din ultimele sedinte, RC2 poate ajunge sa controleze in mod concertat, dupa
exercitarea optiunii de cumparare a titlurilor detinute de RAEF, 93,8% din capitalul social al Policolor.

Producatorul de lacuri si vopsele Policolor Bucuresti a afisat in primul trimestru din acest an o pierdere de 1,6 milioane lei, fata de profitul obtinut in perioada similara din 2007, de 601.600 lei.

Afacerile companiei s-au cifrat la 35,37 milioane lei (9,3 milioane euro) in intervalul ianuarie-martie al acestui an, in crestere cu 14,1% fata de aceeasi perioada din 2007, cand acestea erau de 31 milioane lei.

Potrivit ultimelor notificari transmise Bursei, RC2 Limited si Romanian Investment Fund Limited (RIF) detin impreuna 59,28% din actiunile Policolor, iar Romanian American Enterprise Fund (RAEF) are o participatie de 33,2%.

Titlurile Policolor sunt listate la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul PCL. Producatorul de vopsele si lacuri are un capital social de 7,13 milioane lei, divizat in circa 71,26 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Valoarea de piata a Policolor se ridica la 303,56 milioane lei (82,94 milioane euro), aferenta cotatiei de 4,26 lei/actiune, stabilita in sedinta de marti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri