Bursele americane au inchis sedinta de joi in scadere, in contextul in care piata este dominata de incertitudini cu privire la planul american de salvare a industriei auto, relateaza AFP, citat de NewsIn.
Indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) a coborat cu 196,33 puncte, sau 2,24%, la 8.565,09 puncte, in timp ce indicele Nasdaq al pricipalelor actiuni din domeniul tehnologic a scazut cu 57,60 puncte, sau 3,68%, la 1.507,88 puncte.

Indicele Standard & Poor's 500 a pierdut 25,65 puncte, sau 2,85%, la 873,59 puncte.

Actiunile GM, ce influenteaza evolutia indicelui Dow Jones, s-au depreciat cu 10,43%, la 4,12 dolari/actiune, in timp ce titlurile Ford au pierdut 10,77%, la 2,90 dolari/actiune. Cel de-al treilea gigant american, Chrysler, nu este listat la bursa.

Directorul executiv al GM, Rick Wagoner, declara anterior ca falimentul ar presupune lichidarea, din moment ce clientii vor refuza sa cumpere vehiculele companiilor ce nu ar putea emite garantii sau furniza piese de schimb.

Vanzarile de masini din Statele Unite au inregistrat un declin de 37% in noiembrie, marcand cea mai scazuta rata anuala din ultimii 26 de ani.

In contextul actualei crize financiare, General Motors trezeste cele mai multe motive de ingrijorare. Cu ocazia prezentarii rezultatelor semestriale, la inceputul lui noiembrie, conducerea companiei a admis ca fondurile sale, care scad vertiginos, nu vor permite companiei sa supravietuiasca fara ajutor in 2009.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri