Participaţia Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) la capitalul Electrica a scăzut sub 5%, după ce instituţia financiară internaţională a vândut, la începutul acestei săptămâni, 205.505 acţiuni ale companiei, potrivit unui comunicat remis BVB.

Electrica a informat vineri investitorii şi acţionarii asupra faptului că, în data de 19 ianuarie 2024, a primit o notificare de la BERD, referitoare la vânzarea unor acţiuni.

"Conform notificării, în data de 15 ianuarie 2024, BERD a înstrăinat un număr de 205.505 acţiuni Electrica, scăzând sub pragul de 5% prevăzut de articolul 71 din Legea 24/2017 privind emitenţii de instrumente financiare şi operaţiuni de piaţă, ajungând astfel la o deţinere de 4,9502% din drepturile de vot ale Electrica", se precizează în comunicat.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din Bucureşti şi Londra.

BERD este unul dintre principalii investitori instituţionali din România. Până în prezent, BERD a investit 10,5 miliarde de euro prin 515 proiecte în România, concentrându-se pe finanţarea infrastructurii şi dezvoltare sectorului privat şi a pieţelor de capital.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri