Bursele americane au inchis sedinta de marti pe rosu, in contextul in care increderea investitorilor este grav afectata de vestile privind adancirea recesiunii la nivel global, indicii atingand minime ce nu au mai fost inregistrate din noiembrie 2008, scrie AFP.
Conform datelor de la inchidere, indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) a scazut cu 3,79%, la 7.552,60 puncte, iar indicele Nasdaq a coborat cu 4,15%, la 1.470,66 puncte.

La randul sau, indicele Standard & Poor’s a scazut cu 4,56%, la 789,17 puncte.

Deprecierile puternice de pe pietele din SUA vin in contextul in care presedintele american Barack Obama a semnat marti amplul plan de relansare economica, in valoare de 787 de miliarde de dolari, care reprezinta, in opinia sa, "inceputul sfarsitului" pentru cea mai grava criza cunoscuta de Statele Unite in ultimele decenii, scrie NewsIn.

Obama insusi a recunoscut ca prima economie mondiala nu a scapat de consecintele crizei, iar americanilor le-a reamintit realitatile dure ale momentului si amenintarea falimentului ce planeaza asupra constructorilor de automobile din tara.

"Nu voi pretinde ca aceasta zi marcheaza sfarsitul problemelor noastre economice. Nu reprezinta decat o suma a ceea ce vom face pentru a redresa situatia economica", a declarat Obama cu putin timp inainte de a semna legea la Denver, in Colorado, permitand punerea in aplicare a acestui plan care consta din investitii in marile santiere publice pentru a crea locuri de munca si din deduceri fiscale pentru a stimula consumul.

Aprobarea acestui plan, saptamana trecuta, in Congres a reprezentat un succes pentru Obama, care a depus eforturi pentru a obtine adoptarea sa. El si-a pus semnatura pe lege chiar in orasul unde a adus speranta de schimbare pentru milioane de americani cand a acceptat sa-si reprezinte partidul la alegerile prezidentiale.

Economia americana, care a pierdut 3,6 milioane de locuri de munca de la inceputul recesiunii, este totusi departe de a se afla la capatul crizei. Obama insusi a insistat asupra faptului ca acest plan nu va fi decat una dintre componentele activitatii guvernamentale.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri