Producatorul de medicamente Biofarm Bucuresti (BIO) si-a mentinut profitul net in primele noua luni ale acestui an, la 12,4 milioane lei (2,92 milioane euro), in timp ce afacerile companiei au sporit cu 8%, potrivit rezultatelor financiare transmise Bursei.
Compania a obtinut in primele trei trimestre din 2008 un profit similar, de 12,3 milioane lei.

Biofarm a inregistrat in perioada ianuarie - septembrie 2009 o cifra de afaceri de 50,6 milioane lei (12 milioane euro), cu 8% peste cea din primele noua luni din 2008, de 47 milioane lei. De asemenea, veniturile producatorului de medicamente au avansat cu 9,3%, de la 50,6 milioane lei la 55,3 milioane lei (13,07 milioane euro).

Pe de alta parte, cheltuielile totale ale companiei s-au majorat cu 12% in primele noua luni ale anului, la 40,4 milioane lei (9,55 milioane euro), comparativ cu nivelul din perioada similara a anului trecut, de 36 milioane lei.

“Rezultatele companiei au fost influentate de problemele cu care se confrunta piata farmaceutica romaneasca. Pe langa scaderea puterii de cumparare ca urmoare a crizei economico - financiare, piata farmaceutica din Romania se confrunta, in ultima perioada de timp, cu o serie de probleme cauzate de anumite masuri administrative impuse de autoritati”, se arata in comunicatul remis Bursei.

Este vorba despre stabilirea unui curs valutar fix pentru calculul preturilor, despre noua modalitate de calcul a medicamentelor de uz uman, prelungirea termenelor de plata a medicamentelor compensate de la 60 la 210 zile sau implementarea sistemului “clowbock”.

“Incepand cu I februarie 2009, Ministerul Sanatatii a stabilit un curs fix de 4lei/euro pentru calculul preturilor la medicamentele de uz uman, iar de la 1 aprilie, potrivit noii metodologii de calcul al preturilor pentru produsele cu prescriptie, s-a ales cel mai mic pret din l2 tari europene”.

Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli pentru acest an, Biofarm anticipeaza un profit net de 14,16 milioane lei, comparativ cu pierderile de 21,3 milioane lei inregistrate anul trecut, mizand totodata pe o crestere cu 11% a afacerilor. De asemenea compania intentioneaza sa realizeze anul acesta investitii totale de 18,61 milioane lei.

Biofarm Bucuresti are un capital social de 109,48 milioane lei, divizat in 1,09 miliarde actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Potrivit ultimei raportari, SIF5 Oltenia controla 17,42% din actiunile Biofarm, SIF Banat-Crisana - 15,19%, SIF Moldova - 11,46%, in timp ce Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) detine 1,04% din capital.

Target Capital recomanda vanzarea titlurilor Biofarm
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri