DNA Ploiesti a pus sechestru pe un imobil al fostului premier Victor Ponta in dosarul in care acesta este urmarit penal alaturi de deputatul Sebastian Ghita pentru presupuse infractiuni comise in legatura cu invitarea lui Tony Blair in Romania, in 2012.

Conform surselor citate, sechestrul a fost instituit in 12 octombrie, imobilul detinut de Ponta fiind singurul bun pus sub sechestru pana in prezent, in acest dosar, conform News.ro.

Potrivit celei mai recente declaratii de avere a lui Victor Ponta, din luna iunie, el detine, impreuna cu sotia sa, europarlamentarul Daciana Sarbu, doua apartamente in Bucuresti, unul de 95 de metri patrati, cumparat in 2012, si altul, cu o suprafata de 176 metri patrati, obtinut printr-un contract de schimb in 2015.

Ponta mai are, impreuna cu sotia, o casa de vacanta la Cornu, in judetul Prahova. Daciana Sarbu are si ea o a doua casa de vacanta in aceeasi comuna. Procurorii DNA au anuntat, pe 6 septembrie, ca Victor Ponta este cercetat sub control judiciar pentru 60 de zile intr-un nou dosar penal, fiind acuzat de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite si complicitate la infractiunea de spalare de bani.

Ulterior, pe 10 septembrie, magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICC) au modificat conditiile controlului judiciar pentru Victor Ponta. Astfel, fostului premier i-a fost ridicata interdictia de a face declaratii in public despre dosar. Totodata, Ponta a primit permisiunea de a parasi tara.

Potrivit procurorilor, Ponta ar fi beneficiat de 220.000 de euro de la Sebastian Ghita pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair in Romania, iar in schimbul banilor l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD, sustin anchetatorii.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri