Premierul Dacian Ciolos a declarat, duminca, intr-un interviu la Digi24, ca in realizarea proiectului de buget pentru anul viitor se merge in continuare pe "o crestere economica realista" de peste 4% si pe un deficit bugetar de sub 3%, precizand, totodata, ca sunt luate in calcul si cheltuielile fixe date de anumite legi in vigoare .

"Mergem in continuare pe o crestere economica realista, din analizele si prognozele pe care le avem, de peste 4%, un deficit bugetar de sub 3%", a afirmat premierul Dacian Ciolos, intrebat fiind pe ce cifre macro se lucreaza draft-ul de buget pentru 2017. Totodata, seful Executivului a precizat ca sunt luate in calcul si cheltuielile fixe date de anumite legi in vigoare, insa nu a precizat daca este vorba si despre Legea de aprobare a OUG 20, care se afla acum la CCR, prin care sunt marite anumite categorii de salarii, scrie News.ro.

"Si luam in calcul niste cifre fixe sau cheltuieli fixe, care sunt date de anumite legi pe care le avem in vigoare si de anumite decizii care au fost luate", a precizat Ciolos. Referitor la cresterile prevazute in proiectul Legii salarizarii unitare, Ciolos a anuntat ca acestea sunt in primul rand la salariile mai mici pentru a adduce o reechilibrare in sistem. "Ne-am planificat o crestere incepand de anul viitor pana in 2021.

In primii ani vor creste mai mult salariile mici si la urma vor creste putin salariile mari, tocmai pentru a reechilibra si a aduce echitate in sistem”, a spus premierul. In acelasi timp, salariul salariul premierului va scadea fata de cat e in prezent, a subliniat Ciolos. ”Am vazut deja ca, dupa ce s-a publicat proiectul de lege, se publica cat va castiga presedintele, premierul, ministrii, secretari de stat. Nu cresc salariile, ba chiar la prim- ministru va scadea salariul fata de cat e acum, tocmai pentru a le aduce in grila. Cresterile sunt in primul rand la salariile mai mici", a precizat seful Guvernului.

Intrebat ce impact bugetar va avea aplicarea acestei legi in 2017, Ciolos a raspuns: "Pe de o parte, avem ceea ce am decis prin ordonanta de urgenta 20, care inseamna un impact de circa 2,6 miliarde de lei si anul viitor, deci cresterile pentru medici sau pentru sistemul de sanatate, pentru profesori si cateva reechilibrari in administratie, la care de anul viitor mai e vorba de inca un miliard si ceva care s-ar adauga la cei 2,1 miliarde. Important nu e atat cu cat cresti anul viitor, ci important e faptul ca la sfarsit, in 2021, ajungem sa asezam grilele".

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri