Presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anuntat ca va cere Guvernului de la Chisinau revocarea ambasadorului in Romania, Mihai Gribincea, dupa ce acesta a declarat ca este posibil ca decretul de retragere a cetateniei lui Traian Basescu sa fie declarat neconstitutional.

”Sunt surprins ca descopar ca unii ambasadori au devenit avocati ai unor politicieni din tara de resedinta si au cam uitat carui stat servesc”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook. Presedintele Republicii Moldova sustine ca este si mai grav cand acestia fac comentarii politice in raport cu autoritatile statului care i-a trimis in misiune, conform News.ro.

”Aceasta vorbeste fie despre calificarea proasta profesionala a respectivului ambasador, fie despre angajamentele lui politice in detrimentul propriului stat si a conducerii acestuia. Anume in asa mod pot fi etichetate declaratiile ambasadorului moldovean la Bucuresti, care si-a permis comentarii impertinente si incompatibile cu statutul sau de Ambasador”, afirma Dodon.

El anunta ca va cere Guvernului revocarea acestui ambasador si ”inlocuirea lui cu o persoana care intelege mai bine atat competentele diplomatice, cat si interesele statului Republica Moldova”. Ambasadorul Republicii Moldova la Bucuresti, Mihai Gribincea, a declarat, luni, intr-o emisiune la Digi 24, ca disputa din jurul cetateniei lui Traian Basescu nu poate zdruncina ansamblul relatiei bilaterale dintre cele doua tari, dar estimeaza, pe baza celor spuse de unii experti, ca decretul semnat de presedintele Igor Dodon ar putea fi declarat neconstitutional.

”Din 2014, Romania este principalul partener comercial al Republicii Moldova - 24,8% din exporturi vin spre Romania, 13% din importuri vin din Romania. Deci avem niste relatii politice, dar si la nivel de societate foarte intense, care nu cred ca pot fi influentate foarte mult de acest decret. Cu atat mai mult ca, dupa cum ati mentionat si dumneavoastra, unul dintre parlamentarii din Republica Molodva a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la acest decret de retragere a cetateniei. Nu vreau sa anticipez rezultatul, dar expertii in domeniu spun ca sansele ca acest decret sa fie considerat anticonstitutional sunt foarte mari”, a declarat ambasadorul Mihai Gribincea.

Deputatul liberal-democrat din Republica Moldova Grigore Cobzac a contestat la Curtea Constitutionala de la Chisinau decizia presedintelui Igor Dodon de a-i retrage cetatenia lui Traian Basescu. Presedintele Republicii Moldova Igor Dodon a semnat in urma cu o saptamana decretul prin care i-a retras cetatenia moldoveneasca lui Traian Basescu. Fostul presedinte roman a reactionat spunand ca decizia lui Igor Dodon este una politica si a precizat ca urmeaza sa se consulte cu avocatii sai, pentru a decide ce va face in continuare.

Sursa foto: Igor Dodon Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri