Centrul de afaceri West End din Londra a redevenit cea mai scumpa zona pentru spatiile de birouri, acesta fiind efectul revigorarii cererii venite din partea companiilor din new media si servicii financiare, arata cel mai recent raport al consultantului imobiliar Knight Frank, citat de Financial Times.

Cele mai scumpe piete de birouri din lume

Zona londoneza West End a depasit Tokio din punct de vedere al chiriilor pentru spatiile de birouri si a devenit cea mai scumpa locatie din lume, arata raportul anual realizat de consultantul imobiliar Knight Frank, prezent si pe piata locala.

Studiul ia in calcul 105 orase si arata ca nivelul chiriilor din Londra a crescut in ultimul an cu 31%, pana la 1.067 euro/mp/an, un trend ascendent fiind asteptat si pentru anul in curs, potrivit consultantului imobiliar.

Pe locul al doilea in topul celor mai scumpe piete de birouri din lume se afla Tokio, cu 1.051 euro/mp/an. Clasamentul este continuat de Honk Kong, cu 901 euro/mp/an si Moscova, cu 754 euro/mp/an, potrivit Knigh Frank.

Pe locurile patru si cinci se claseaza Paris (750 euro/mp/an) si Singapore (715 euro/mp/an). Locul sase este ocupat de Londra, cu zona City, unde chiria anuala pentru un metru patrat de birouri este de 690 euro.

Pe locul al saptelea se afla Sidney, cu o chirie de 651 euro/mp/an. Ultimele trei locuri in top zece cele mai scumpe piete de birouri din lume sunt ocupate de orasele Mumbai, din India (641 euro/mp/an), Lagos, din Nigeria (633 euro/mp/an) si Geneva, din Elvetia (601 euro/mp/an).

Bucurestiul se claseaza pe locul 85, dupa ce in 2009 s-a aflat pe locul 68. O companie plateste in capitala Romaniei o chiriei medie de 192 euro/mp/an, arata raportul Knight Frank.

Citeste si Top 10 cele mai scumpe piete de birouri din lume, realizat de Cushman & Wakefield.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri