Centrul comercial City Mall din sudul Capitalei, aflat in procedura de faliment, a fost vandut pentru suma de 17,3 milioane de euro vechiului proprietar, grecul Ioannis Papalekas, care l-a vandut in 2006 pentru suma de 103,5 milioane de euro.
City Mall a fost vandut vineri pentru 17,3 milioane de euro, aproape jumatate din pretul initial la care mall-ul a fost scos la licitatie. Cumparatorul este firma Star Imob, controlata de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, acesta fiind singurul care a depus o oferta concreta pentru achizitia mall-ului, a declarat Andreea Anghelof, partener in cadrul Casei de Insolventa Transilvania, administratorul judiciar al proiectului.

„Inca nu s-a decis exact cati bani vor ajunge la banca (n.r: UniCredit), urmeaza a fi scazute mai multe cheltuieli operationale din pretul de achizitie. Insa aproape sigur ca proprietarul nu va incasa nimic”, a spus Anghelof.

Banii vor fi incasati pana la sfarsitul anului, aceasta fiind una dintre conditiile de vanzare. In cursa pentru City Mall s-au inscris initial sase investitori, insa ulterior, la depunerea ofertelor imbunatatite si a garantiilor, a ramas doar Ioannis Papalekas.

Papalekas, unul dintre vechii proprietari ai City Mall, a cumparat proiectul in 2005 pentru 46 de milioane de euro si l-a vandut la sfarsitul lui 2006 pentru suma de 103,5 milioane de euro fondului australian de investitii APN/UKA European Retail Trust, actualul proprietar al mall-ului. Omul de afaceri grec a redevenit acum proprietarul mall-ului pentru o suma de sase ori mai mica fata de cea la care l-a vandut.

Pana in prezent, el nu a anuntat ce planuri are cu City Mall, insa potrivit surselor din piata imobiliara, acesta va functiona in continuare ca centru comercial.

La sfarsitul anului trecut, City Mall a intrat in faliment si a fost scos la licitatie pentru suma de 33 de milioane de euro, bancile UniCredit si Bancpost avand de recuperat in total circa 41 de milioane de euro. Din cele aproximativ 41 de milioane de euro, UniCredit Bank Austria avea de recuperat 35,4 milioane de euro.

Tim Norman, presedintele fondului de investitii Europa Capital Emerging Europe, spunea in primavara ca pretul de vanzare al centrului comercial City Mall este prea mare, iar proprietarii vor fi norocosi daca vor obtine jumatate din pretul cerut, de 33 de milioane de euro.

Seful dezvoltatorului Sonae Sierra, Ingo Nissen, declara in vara ca un pret bun pentru City Mall, in faliment, ar fi 10 milioane euro, cumparatorul avand nevoie de inca 20 milioane euro pentru a reconfigura centrul comercial.

Omul de afaceri grec Ioannis Papalekas este cunoscut pentru cea mai mare tranzactie imobiliara din Romania, vanzarea proiectului Upground din Pipera pentru 340 de milioane de euro, in anul 2008.

City Mall este al doilea mall vandut in faliment, dupa Oradea Shopping City, fostul Tiago Mall, care a fost cumparat si deschis de Gabriel Popoviciu, proprietarul proiectului Baneasa. [Citeste si Popoviciu a deschis mall-ul de la Oradea si vrea profit in primul an]

Despre vanzarea City Mall a scris initial Ziarul Financiar.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri