Compania belgiana K&S Developments, controlata de doi actionari ai BelRom, a finalizat recent prima faza a proiectului Electroputere Parc, compusa dintr-o galerie comerciala cu o suprafata inchiriabila de 28.000 mp si un hipermarket Auchan, care detine spatiul de 15.000 mp. Aceasta cladire le va aduce belgienilor venituri de 5-6 milioane de euro, insa incasarile vor creste dupa ce intregul mall de 71.000 mp va fi livrat.
K&S Developments, companie detinuta de belgienii Steven Vas Den Bossche, Magnus Lofgren si Kris Carton, a finalizat pe 19 noiembrie prima etapa a mallului Electroputere Parc, inaugurarea oficiala avand loc pe 9 decembrie.

Aceasta etapa este compusa dintr-un hipermarket Auchan, care a cumparat un spatiu de 15.000 mp inchiriabili, si o galerie comerciala de 28.000 mp inchiriabili, printre chiriasii careia se numara: C&A, LC Waikiki, New Yorker, Deichmann, Leonardo, Domo, Douglas, Takko, Kenvelo si Intersport.

“Avem 64 de magazine operationale si speram ca pana la 15 martie 2012 sa avem 80 de magazine. Tot in primavara vom finaliza si etajul unu, unde se va afla zona de restaurante. Din aceasta cladire vom incasa chirii de 5-6 milioane de euro/an”, a declarat Steven Vas Den Bossche.

Printre magazinele care vor fi deschise in primavara lui 2012 se numara cele ale grupului Inditex (Zara, Bershka, Pull & Bear), care a inchiriat 4.000 mp si H&M, care va ocupa 1.600 mp.

In vara anului viitor vor fi deschise si magazinele Decathlon , Altex si Norauto, a caror constructie este in desfasurare (vezi galeria foto), iar la sfarsitul lui 2012 va fi inaugurat cinematograful, in prezent purtandu-se negocieri cu doi operatori.

Leroy Merlin va decide mai tarziu cand va deschide magazinul, spune oficialul K&S, adaugand ca politica acestora este sa anunte o noua deschidere la sase luni de la ultima inaugurare.

Cina a grabit deschiderea

Steven Vas Den Bossche recunoaste ca deschiderea Electroputere Parc a fost grabita, insa spune ca motivul a fost presiunea exercitata de Auchan, care a cumparat, alaturi de belgieni, terenul de 12 hectare.

“Cei de la Auchan au vrut sa deschida cat mai repede si erau dispusi sa deschida singuri. Am preferat sa inauguram cat mai multe magazine, urmand ca intreaga cladire sa fie complet operationala pana in primavara”, mai spune actionarul K&S.

Auchan a emis circa 8.000 de bonuri de casa/zi in cursul saptamanii si 13.000 bonuri/zi in weekend, potrivit oficialului K&S.

In prezent, Electroputere Parc este inchiriat in proportie de 97%, agentul exclusiv de inchiriere fiind compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox.

Parteneriat cu Auchan pentru un mall in Colentina

Pe langa acest proiect, belgienii de la K&S au anuntat ca au semnat un parteneriat cu Auchan pentru a dezvolta un centru comercial in cartierul bucurestean Colentina, pe fosta platforma industriala Helitube, cumparata cu 56 de milioane de euro. Francezii de la Auchan au achizitionat 19.000 mp din teren, la fel ca la Craiova, urmand ca mallul sa fie dezvoltat pe trei etaje.

Data inceperii nu a fost insa anuntata, intrucat, spune Steven Vas Den Bossche, el si Kris Carton sunt actionari minoritari in proiect, iar acest lucru ingreuneaza lucrurile.

"Va fi o investitie de peste 100 de milioane de euro, in parteneriat cu grupul Auchan, pe aceeasi structura ca si la Craiova”, spunea in martie managerul.

Investitii in energia eoliana

Cei doi belgieni isi vor extinde afacerile din Romania si pe domeniul energiei eoliene, dupa ce au cumparat circa 500 de hectare de teren.

“Vom anunta mai multe despre investitiile in energie eoliana peste o saptamana. Eu si Kris suntem actionari in aceasta afaceri si vrem sa dezvoltam parcuri cu o capacitate totala de 150 MW”, a mai spus Steven Vas Den Bossche.

Steven Vas Den Bossche a venit in Romania in urma cu zece ani, avand afaceri in Sibiu, si a ramas pana in prezent, fiind implicat in dezvoltarea mai multor parcuri de retail in orasele din tara.

Dupa despartirea de actionarii BelRom, Steven Van Den Bossche si Kris Carton au pastrat parcurile de retail din Bacau si Focsani si terenurile din Craiova, Deva si Ramnicu Valcea, in acest ultim oras avand 25 de hectare, cumparate cu 25 de milioane de euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri