In prezent, conteaza mai mult ca niciodata cat are clientul in buzunar. In opinia lui Valentin Ilie, directorul executiv al companiei imobiliare Coldwell Banker, cea mai puternica agentie rezidentiala de pe piata, la un venit de 600 de euro, clientii nu ar trebui sa se gandeasca sa isi cumpere o casa.
„In prezent, conteaza mai mult ca niciodata cat are clientul in buzunar. Ca si dezvoltator, daca atac un target stabil, trebuie sa imi dezvolt produsul pentru 25% din veniturile clientilor”, a spus Ilie in cadrul evenimentului "Intalnirile Wall-Street.ro".

Acesta considera ca la un venit de circa 600 de euro, clientii nu ar trebui nici macar sa se gandeasca sa isi cumpere o casa, ci mai degraba la o chirie mica.

„La 1.000 de euro, ar trebui sa ai o rata de 250-300 euro”, spune Ilie.

Legat de factorii pe care ar trebui sa ii ia in calcul dezvoltatorii, Ilie spune ca pe langa stabilirea unui target stabil, acestia trebuie sa se uite si la finantatorul clientului final si la cat poate primi finantare acel client.

In opinia lui Ilie, preturile vor scadea, dar aproximativ in aceeasi parametrii si doar daca nu va exista o schimbare in cerere. „Problema este cumparatorul. Cumparatori sunt mai putini, conteaza felul in care se misca in piata acesti consumatori, ei vor regla preturile in acest an. Daca oferta o sa explodeze, vom avea un alt gen de ajustare”, a adaugat Valentin Ilie.

Fotografii, de Mircea Dragos, fotografii-profesionale.ro.


Este 2012 un an fierbinte pentru piata de locuinte?, aflati ce au spus specialistii in cadrul evenimentului Intalnirile wall-street.ro.

Intalnirile wall-street.ro au loc la Grand Cafe Van Gogh, din Centrul Vechi din Capitala.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri