Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor, controlat de catre omul de afaceri Gheorghe Iaciu, avea in portofoliu, la finele anului trecut, un stoc de aproximativ 891.000 mp de teren destinat vanzarii si dezvoltarii de noi proiecte in 2016, printre care un nou ansamblu de locuinte in cartierul Greenfield, care va cuprinde 39 de blocuri si 900 de apartamente, dar si a unui nou proiect rezidential in zona Ghencea, unde detine un teren de 26 hectare.

Valoarea contabila a stocului de terenuri de peste 89 de hectare, destinat vanzarii si dezvoltarii de noi proiecte, detinut de catre Impact Developer & Contractor, ajunge la 292 milioane de lei, potrivit unui raport publicat de societate, cea mai mare suprafata, de 47.000 de metri patrati fiind situata in cartierul Greenfield, din Baneasa. Aceasta suprafata de teren din cartierul Greenfiled a fost evaluata contabil la 168 milioane de lei. Societatea mai detine alte 25,9 de hectare in zona Ghencea, precum si alte terenuri de 2,6 hectare in zona Barbu Vacarescu din Capitala.

In privinta cartierului Greenfield, obiectivul managementului este ca in primavara si vara anului 2016 sa demareze lucrarile de constructie la un nou ansamblu rezidential in cartierul Greenfield - ansamblul Platanilor, care va cuprinde 39 de blocuri si aproximativ 900 de apartamente.

De asemenea, activitatea societatii este concentrata asupra pregatirii documentatiei necesare constructiei centrului urban Greenfield Plaza, in suprafat totala de 10.400 mp, care va include un centru SPA, spatii comerciale si de servicii, de 8.000 mp si un sediu administrativ de 2.400 mp.

Totodata, in anul 2015 a inceput pregatirea si realizarea documentatiei de proiectare si autorizare aferente proiectului din Bd. Barbu Vacarescu, proiect ce a demarat in septembrie 2014 cu achizitionarea dreptului de proprietate asupra unui teren in suprafata de 2,6 ha.

Un alt obiectiv major al societatii in anul 2016, este demararea documentatiei tehnice pentru dezvoltarea unui nou proiect rezidential in Bucuresti, in zona Prelungirea Ghencea - Bd. Timisoara, unde societatea detine un teren in suprafata de aproximativ 26 ha. Compania de dezvoltare imobiliara Impact a achizitionat terenul amplasat in zona Prelungirea Ghencea in 2006, printr-o investitie de peste 15 milioane euro. Suma necesara tranzactiei a provenit din surse proprii ale companiei si dintr-un credit in valoare de 13 milioane euro obtinut de la Piraeus Bank Romania. Creditul a fost garantat prin ipoteca asupra terenului.

Pentru finantarea dezvoltarilor rezidentiale, pe langa sursele proprii de finantare - profitul reinvestit, se urmareste cofinantarea cheltuielilor de dezvoltare prin credite bancare.

De asemenea, pentru sustinerea activitatii de dezvoltare si finantarea proiectelor mentionate societatea si-a propus obtinerea unei finantari de pe piata de capital de pana la 135 de milioane de lei prin emisiunea de obligatiuni corporative. In acest sens, Adunarea Generala din 7 noiembrie 2015 a aprobat modificarea conditiilor emsiunii de obligatiuni, iar managementul companiei a inceput demersurile pentru realizarea prospectului de emisiune.

Greenfield

La finele anului 2015, Impact Developer & Contractor avea in stoc un numar de 209 case si apartamente complet finalizate, avand o suprafata construita desfasurata de 19.407 mp, dintre care 164 si 28 din faza a doua si respectiv prima faza a cartierului Greenfield din Baneasa. Totodata, compania era implicata in dezvoltari rezidentiale situate in patru orase din tara, fiecare proiect avand dimensiuni diferite si aflate in stadii diferite de finalizare. Activitatea Impact Developer & Contractor este insa dominata de complexul Greenfield din Capitala.

La data de 6 noiembrie 2014 a avut loc lansarea ansamblului Salcamilor - noua faza de dezvoltare a cartierului Greenfiled. Ansamblul Salcamilor completeaza complexul Greenfield, alaturandu-se celor cinci cartiere deja existente – Blue, Rubin, Topaz, Onix si Quartz. In prima etapa, inceputa in 2014, in ansamblul Salcamilor s-au construit 9 blocuri cu 5 etaje, alcatuite din 252 de apartamente cu 2,3 si 4 camere fiecare.

In aprilie 2015 au inceputlucrarile pentru a doua etapa din ansamblul Salcamilor, avand o suprafata construita de 22.000 mp, respectiv 9 blocuri cu 252 de apartamente, etpaa finalizata in noiembrie 2015. Lucrarile pentru etapele a 3-a si a 4-a din ansamblul Salcamilor, totalizand alte 420 de apartamente, au demarat in vara anului 2015 si vor fi finalizate in prima jumatate a anului 2016. Ansamblul Salcamilor este compus din 35 de blocuri, avand 924 de apartemente.

Impact Developer & Contractor a fost infiintat in anul 1991, prin subscriptie publica. Primul complex rezidential dezvoltat de companie a inceput in anul 1995. Dezvoltatorul este cotat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) din 1996, avand, in prezent, o capitalizare de circa 253 de milioane de lei. Actionarul principal, Gheorghe Iaciu, detine 49% din titlurile societatii.

Sursa foto: rsooll / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri