Suprafata spatiilor industriale din Capitala va creste de peste trei ori ,in urmatorii trei ani, pana la aproximativ 850.000 metri patrati, de la 250.000 metri patrati, cat este in prezent, potrivit estimarilor analistilor imobiliari.

,,Segmentul industrial al pietei imobiliare este marcat de un deficit important de oferta. Stocul actual de 250.000 metri patrati este de circa sase ori mai mic decat cel din Varsovia, care dispune de 1,3 milioane metri patrati. Odata cu finalizarea proiectelor aflate in derulare, se asteapta o echilibrare a pietei pe acest segment", precizeaza un studiu remis de compania de dezvoltare imobiliara Jones Lang LaSalle. in vestul capitalei se afla in derulare proiecte de zeci de hectare, cum ar fi : Bucharest West, Liebrecht & Wood Bucharest Logistics Centre, ProLogis, Bucharest Industrial Park sau Mercury Logistics Park, pe langa parcurile industriale deja existente, cum sunt Geodis si Cefin Logistics Park.

"Chiriile la spatiile industriale au scazut recent cu 25%, de la 6,5 la 5 euro/mp/luna, ca urmare a posibilitatii de crestere a stocului, in special datorita contractelor de pre-inchiriere", precizeaza studiul Jones Lang LaSalle citat de NewsIn.

,,Ca ritm de constructie, spatiile industriale au ramas cu mult in urma spatiilor de birouri. Proiectele aflate in derulare vor fi gata pana in 2010, insa este nevoie de mai mult de un milion de metri patrati pentru a asigura necesarul de spatii industriale", a declarat, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al Asociatiei Romane a Agentiilor Imobiliare (ARAI), Radu Zilisteanu.

El a adaugat ca "este foarte important ca se construiesc spatii noi, la standarde occidentale, deoarece multe societati comerciale cu profil industrial trebuie sa se mute in afara oraselor, conform normelor de mediu impuse de Uniunea Europeana. Astfel, vor fi disponibile terenuri mari in interiorul oraselor, pe care se pot construi ansambluri rezidentiale, spatii de birouri sau centre comerciale".

Purtatorul de cuvant al ARAI a mai precizat ca pentru societatile comerciale cu profil industrial poate fi profitabila mutarea in afara oraselor, deoarece isi pot vinde terenul aflat in capitala cu 700 de euro metru patrat spre exemplu, uneori chiar peste 1000 euro, si pot cumpara un teren in afara orasului cu un pret de cateva zeci de ori mai mic. Pe de alta parte, terenurile din interiorul oraselor pe care au fost halele industriale dispun de toate utilitatile, astfel incat viitoarul proprietar nu mai are nevoie sa faca nicio investitie, a conchis Zilisteanu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri