Pretul terenurilor in orasele cu peste 100.000 de locuitori a crescut mult in ultimi opt ani si asta a facut ca un investitor sa se gandeasca mai bine atunci cand ia decizia de intra intr-o afacere pentru ridicarea unui centru comercial, a declarat Shimon Galon, directorul GTC Romania.
Potrivit lui Galon, care in ultimul an cautat in provincie amplasamente pentru a construi centrele comerciale Galleria, terenurile au devenit din ce in ce mai putin accesibile dezvoltatorilor din piata imobiliara. Dupa spusele reprezentantului Globe Trade Center (GTC) Romania, in prezent nu mai exista oferte care sa fie sub 300 de euro pe metru patrat de teren construibil in zone accesibile, informeaza NewsIn.

"Odata cu cresterea preturilor la terenuri vor creste si costurile developerilor imobiliari in urmatorii ani. Daca acestia se bucurau in urma cu doi trei ani de un profit insemnat, acum trebuie sa se multumesc si cu un profit tot mai restrans", a mai declarat Galon, care considera ca pretul pentru ridicarea unui centru comercial va fi influentat in urmatoarea perioada si de firmele de constructii care duc lipsa de forta de munca sau care prind o serie de contracte si in alte tari ale Uniunii Europene si nu numai.

Si analistii imobiliari recunosc ca pretul terenurilor va continua sa creasca treptat atat in centrul oraselor cat si catre margini. Ei motiveaza cresterea sustinuta a preturilor la terenuri prin extinderea cartierelor rezidentiale si a centrelor comerciale catre zonele periferice. "Cine investeste in terenuri va scoate profit bun si va castiga bani frumosi in urmatoarea perioada", este de parere Andrei Botis, consultant la NAI Property Partners.

Shimon Galon, directorul Globe Trade Center (GTC) Romania a mai declarat, miercuri, ca 400 de apartamente din complexul Rose Garden au fost deja vandute, iar in luna martie a anului 2008 primii locatari isi pot lua in primire locuintele. "De la demararea proiectului Rose Garden, din luna noiembrie a anului trecut si pana in prezent, am reusit sa vindem deja aproximativ 400 de apartamente. Pot spune ca cererea mare ne-a obligat practic ca in loc de patru faze de constructie a cate 250 de apartamente sa realizam doar doua faze a cate 450 de apartamente", a spus directorul GTC Romania.

Potrivit reprezentantilor GTC investitia in ansamblul de apartamente Rose Garden se ridica la aproximativ 80 milioane de euro, iar complexul imobiliar va fi construit pe un teren de circa 27.000 de metri patrati si va cuprinde 11 cladiri cu noua sau cu 11 etaje.

GTC Romania activeaza pe piata imobiliara din Bucuresti inca din 1999, a realizat doua dintre cele mai importante centre de afaceri din Bucuresti din ultimii 5 ani: Europe House si America House. Portofoliul GTC Romania este astazi de peste 600.000 metri patrati, concretizati in proiecte care vor fi lansate si executate in urmatorii doi ani.

NAI este o corporatie globala imobiliara in peste 300 de piete in 40 de tari, iar DTZ are 10.000 de angajati care lucreaza in cele 200 birouri din 40 de tari din intreaga lume.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri