Investitorii nu au ca tinta vestul Bucurestiului pentru proiectele de birouri si asta datorita avantajelor pe care le ofera, in prezent, nordul Capitalei, se arata intr-o analiza a pietei imobiliare realizata de catre analistii imobiliari ai companiei DTZ Echinox
Mihaela Cnobloch, consultant senior in cadrul departamentului birouri al DTZ Echinox arata in analiza a pietei imobiliare ca zona de vest nu este in topul preferintelor investitorilor in ceea ce priveste piata birourilor, iar nordul ramane incontestabil cea mai apreciata din punct de vedere al proiectelor dezvoltate. Cnobloch este de parere ca nordul Bucurestiului permite tot mai mult dezvoltarea cu succes a segmentului de lux, tinand cont si de zonele verzi intinse si deosebit de apreciate, dar si de accesul facil spre toate zonele Capitalei.

"Daca ne gandim la proiecte de birouri, in mod clar zona de vest nu prezinta un interes major datorita avantajelor pe care le prezinta zona de nord. in aceste conditii, investitorii nu au ca target neaparat vestul si aleg ca amplasament pentru sptiile de birouri zona de nord", a declarat Mihaela Cnobloch, care sustine ca pentru birourile din vestul Bucurestiului, chiria se incadreaza, in prezent, intre 14 si 16 euro.

"Din cadrul proiectelor imobiliare dezvoltate in zona de vest comparativ cu sudul sau estul Capitalei, se detaseaza cele cu destinatie retail, cu o evolutie accelarata datorita densitatii populatiei din cartierele Militari, Crangasi si Drumul Taberei, dar si accesului foarte bun", spun reprezentantii DTZ. Analistii considera ca aceste lucruri sunt un motiv in plus pentru care si proiectele industriale au cunoscut un trend asccendent tinad cont si de proximitatea singurei autostrazi pana acum doi ani si anume Bucuresti-Pitesti.

DTZ este o companie internationala de servicii si consultanta imobiliara cu o retea de circa 200 de birouri in 163 de orase. DTZ Echinox este din noiembrie 2002 reprezentanta locala in Romania a companiei internationale imobiliare DTZ.

Parcurile logistice se aglomereaza in zona de vest a Capitalei
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri