Dezvoltatorul imobiliar international Mivan a anuntat o investitie de jumatate de miliard de euro in infrastructura romaneasca de retail
Consortiul Mivan, sustinut de dezvoltatorul irlandez Moritz Group, va dezvolta un lant de 10 mall-uri de mari dimensiuni pe intreg teritoriul Romaniei, aceasta reprezentand una dintre cele mai mari investitii anuntate pe piata de retail din Romania.

John Houghton, Property Director in cadrul companiei Mivan a confirmat ca au fost deja achizitionate terenurile pentru 7 dintre cele 10 mall-uri, ce urmeaza a fi finalizate pana la sfarsitul anului 2010. “Am achizitionat deja locatii cheie in marile orase din Romania, intentia noastra fiind de a revolutiona experienta de shopping a romanilor. Desi Romania este cel mai nou membru al UE si economia tarii se dezvolta rapid, ridicandu-se la standardele internationale, piata romaneasca de retail nu beneficiaza inca de o infrastructura dezvoltata. In schimb cererea consumatorilor pentru spatii comerciale de nivel european este foarte mare. Toate acestea, combinate cu interesul in crestere al retailerilor internationali pentru noi oportunitati in Romania, ne-a convins ca un lant de 10 mall-uri va fi un real succes”.

Toate cele 10 mall-uri denumite TIAGO MALL vor fi plasate in locatii cheie, aproape de marile aglomerari urbane si vor oferi fiecare intre 25 000 mp si 30 000 mp, suprafata inchiriabila. Dezvoltatorul a precizat ca au fost incepute deja negocieri cu lanturile internationale de retail.

Primele sapte mall-uri dezvoltate de Mivan vor fi in Arad, Oradea, Brasov, Tg-Mures, Ploiesti, Bacau si Sibiu. Colliers International a fost desemnat agent principal pentru programul de inchiriere al lantului de mall-uri.

Mivan Group este una dintre marile companii internationale de constructii, cu birouri in Marea Britanie, Europa, Statele Unite ale Americii, Orientul Mijlociu si Orientul Indepartat. In prezent, pe langa proiectul TIAGO MALL, Mivan are in derulare atat dezvoltarea centrului comercial Liberty Center cat si a ansamblului rezidential NewTown Residence, ansamblu ce cuprinde 655 de apartamente in zona Dristor. Primele dintre acestea urmand a fi finalizate in toamna anului 2008.

Moritz Group este unul dintre cei mai importanti dezvoltatori si investitori din Irlanda. Fondat de peste 25 de ani, de catre Mick Whelan, Moritz Group este activ in proiecte de investitii si dezvoltare rezidentiala si comerciala. Moritz Group are activitati independente in Romania inca din anul 2005. Pe langa dezvoltarea celor 10 mall-uri, grupul a achizitionat mai multe locatii in Bucuresti si in apropierea acestuia, pentru dezvoltarea de proiecte comerciale si rezidentiale ale caror lucrari de constructie vor fi demarate la sfarsitul anului 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri