Preturile locuintelor din Capitala vor creste cu pana la 25%, in urmatoarele luni, din cauza numarului mare de clienti interesati de achizitia unor proprietati, dar si din cauza lipsei proiectelor imobiliare, care nu pot inca pune presiune pe pret, sustin companiile imobiliare Eurisko si ESOP.
Preturile apartamentelor si vilelor de lux au suferit variatii mici, acest segment fiind in momentul de fata cel mai echilibrat de pe aceasta piata, sustin intr-o analiza de piata reprezentantii companiei ESOP. Zonele preferate sunt Primaverii, Aviatorilor, Kisseleff, Dorobanti, Floreasca, Herastrau, Cotroceni, iar bugetul necesar pentru achizitia unei astfel de locuinte variaza intre 2.500 - 5.000 de euro /mp.

"Pentru proprietatile de lux situate in proiecte tip vila sau in cladiri de inaltime joasa estimam ca preturile vor creste usor, cu 5 - 10%, in urmatoarele luni, avand in vedere numarul mare de clienti interesati de achizitia unor proprietati cu scop de investitie. Aceste tip de locuinte sunt adresate celor cu venituri de peste 2.500 euro de persoana, varste cuprinse intre 30 si 55 ani care ocupa functii de conducere sau au propria afacere", potrivit companiei imobiliare ESOP.

De aceesi parere sunt si analistii Eurisko care cred ca preturile locuintelor din Capitala vor continua sa creasca deoarece inca nu sunt suficiente proiecte imobiliare care sa dezvolte o presiune de pret. "Pe tot anul 2007, preturile locuintelor din Bucuresti vor inregistra o crestere de 20-25%, iar anul viitor de asemenea trendul va fi crescator, dar este prea devreme sa facem estimari procentuale. Nordul Bucurestiului este in continuare cea mai scumpa zona, dar si cartierele din centru sunt foarte atractive", a declarat Radu Lucianu, partener Eurisko.

Acesta a adaugat ca exista diferite categorii de clienti si de aceea e foarte greu sa cataloghezi zonele din Bucuresti drept "atractive" sau "mai putin atractive". "Exista persoane si persoane. Unii clienti cu varste cuprinse intre 35-40 de ani prefera sa locuiasca in afara Bucurestiului, altii mai tineri dimpotriva" a explicat Radu Lucianu.

In schimb, pretul terenurilor din Bucuresti a atins pretul maxim, fiind la nivelul din alte capitale europene. "Nu cred ca vor mai creste preturile terenurilor deoarece nu vor mai fi atractive pentru dezvoltatorii care au inceput deja sa fie destul de reticenti cand e vorba de cumparare" este de parere Radu Lucianu.

Pe de alta parte, analiza ESOP noteaza ca pentru clasa medie plus, cele mai cautate zone pe piata locuintelor sunt cele centrale si semicentrale precum Cotroceni, 13 Septembrie, Drumul Sarii, Unirii – Calarasi, Unirii – Mall Vitan, Timpuri Noi, Pache Protopopescu. Proiectele ofera suprafete locuibile mici si medii cu 60-120 mp, locuri de parcare exterioare sau subterane si proximitatea unor spatii verzi. Potrivit ESOP, reprezentantii clasei medii plus au venituri cuprinse intre 1.000-2.000 euro de persoana, iar pretul de vanzare pentru locuintele de pe segmentul mediu plus variaza intre 1.500 si 2.500 euro/mp.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri