Preturile proprietatilor imobiliare din Romania vor creste in urmatoarele 12 luni cu 25-30%, ca urmare a intrarii pe piata locala a investitorilor straini, conform reprezentantilor companiei imobiliare Anglo-Romanian Development (ARD)
Intrarea unor companii ca Microsoft, Nokia si BMW in zonele urbane ale tarii, determina relocarea fortei de munca dintr-o localitate in alta, ceea ce creeaza presiune atat pe cerere, cat si pe preturile locuintelor”, spun reprezentantii companiei, citati de site-ul FT Adviser.

Acestia estimeaza ca deficitul de locuinte din Romania este de un milion de unitati, subliniind ca piata imobiliara romaneasca a evoluat foarte bine dupa aderarea la Uniunea Europeana, anul trecut cresterea preturilor locuintelor variind intre 25 si 30%.

De asemenea, unele proiecte din zone importante din Bucuresti au inregistrat majorari ale pretului de 60% doar in 11 luni.

Conform ARD, Bucurestiul va ramane principala destinatie pentru investitorii imobiliari, oferind condiitii de crestere si randamente mai bune din chirii. Acestia prevad o crestere superioara a proiectelor imobiliare de calitate in orase precum Cluj, Brasov, Arad, Constanta, Iasi si Timisoara.

ARD este o companie fondata in Marea Britanie, cu birouri la Londra si la Cluj-Napoca, care activeaza in domeniul serviciilor de consultanta imobiliara, fiind condusa de Alex Pintea, managing director.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri