Fostul international roman Gica Popescu a cumparat o franciza in domeniul agentiilor imobiliare a retelei Century 21, acest acord continuand investitiile sale in segmentul imobiliar.
“Contractul de franciza pentru a cinsprezecea agentie imobiliara din Romania a fost inchiriat miercuri. Aceasta va fi condusa de Gica Popescu si se va numi Century 21 Primaverii", a declarat Thomas Lundin, presedintele Century 21 Romania.

Gica Popescu controleaza 11 firme, majoritatea cu activitati in domeniul dezvoltarii imobiliare: “Atico Real Estate Consulting SRL”, “G.L.P. Project SRL” , “GP & Partners SRL” , “GP Holding Invest SRL”, “Romspan Invest SRL” , “Total Grup SRL. Pe langa acestea, fostul international mai are si o firma de design interior, “Disenate Design Interior SRL”.

Contactat de Wall-Street, Gica Popescu a refuzat sa comenteze acest subiect. “Nu obisnuiesc sa vorbesc in niciun fel despre afacerile mele”, a spus fostul international.

Century 21, cea mai mare retea de agentii imobiliare in regim de franciza la nivel global, a lansat oficial Sistemul Centrury 21 Romania, in urma unei investitii de doua milioane de euro. Taxa initiala de franciza este de 70.000 lei (aproximativ 19.000 euro), insa primele 21 de agentii vor beneficia de un discount, platind echivalentul a 15.000 euro. Century 21 Romania a mai lansat ieri si „Golden Jacket”, semnul oficial international distinctiv al brokerior si agentilor care fac parte din Sistem.

Reteaua din Romania include 14 agentii operate in mod independent, iar pana la sfarsitul lui 2008 numarul acestora va ajunge la 20, Century 21 avand obiect principal de activitate segmentul rezidential, dar vizand si alte segmente precum cel industrial sau de investitii.

„Vrem ca pana in anul 2012 sa avem pe plan local cate o agentie membra a retelei Century 21 Romania la fiecare 50.000 de locuitori, concentrandu-ne pe orasele mari, ceea ce inseamna 140 de agentii in urmatorii patru ani”, a declarat vicepresedintele Century 21 Romania, Gabriel Alexandru.

Acesta a adaugat ca, pe langa investitia initiala de doua milioane de euro, sunt planificate alte investitii de 3-4 milioane de euro. „Vrem ca pana la sfarsitul anului 2009 sa atingem o cota de 10% din piata imobiliara din Bucuresti. Ne aflam deja in competitie cu jucatori grei, precum Colliers sau CBRE Eurisko pentru exclusivitatea sau co-exclusivitatea unor proiecte”, a mai precizat Gabriel Alexandru.

Potrivit acestuia, recuperarea investitiei se poate realiza intr-un timp foarte scurt, fiind la latitudinea francizatilor. „Investitia se poate amortiza in termen foarte scurt daca agentia incheie un contract cu o valoare foarte mare, de exemplu. Sansele semnarii unui astfel de contract sunt semnificative daca ne gandim la sistemul de recomandari prin care o agentie poate indica unui client o alta agentie din retea, care are in portofoliu tipul de proprietate imobiliara de care acel client are nevoie. Astfel, dupa aprecierea noastra, timpul de amortizare a investitiei de achizitionare a francizei este de aproximativ doi ani”, sustine reprezentantul Century 21 Romania.

In general, o agentie membra a retelei Century 21 Romania are intre 5 si 7 angajati, dar nu exista o limita stabilita pentru angajarea de personal. „Experienta noastra pe pietele asemanatoare cu cea din Romania in acest moment ne-a aratat ca acesta este numarul optim de angajati pentru o agentie imobiliara medie sau mica”, spune Gabriel Alexandru.

Sistemul Century 21 a fost lansat in anul 1971, in Statele Unite ale Americii, in prezent fiind reteaua mondiala imobiliara cu cea mai mare acoperire si consolidandu-si permanent prezenta si cota de piata la nivel global, in Europa, America Latina si de Nord, Orientul Mijlociu, Asia si Australia. Century 21 Real Estate LLC este subsidiara Realogy Corporation USA.

Acelasi sistem este adoptat si de agentia imobiliara Re/Max (Real Estate Maximum) International. Compania functioneaza pe sistemul unor comisioane semnificative oferite agentilor, care sunt datori sa se ocupe singuri de business-ul lor, impartind in mod egal cheltuielile si operand sub semnul comisioanelor maxime.

In Romania, compania opereaza 21 de locatii, fiind cea mai mare retea imobiliara din Romania cu peste 100 de asociati de vanzari, potrivit declaratiilor reprezentantilor companiei.

Costurile unei unitati Re/Max sunt cuprinse intre 35.000 si 191.000 de dolari (intre 22.600 si 123.700 de euro), taxa de intrare variind intre 12.500 si 25.000 de dolari (intre 8.000 si 16.000 de euro). Contractele se incheie pe cinci ani si se pot reinnoi contra unei taxe stabilite de comun acord intre parti, in functie de franciza.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri