Dezvoltatorul imobiliar Adama a semnat in prima etapa de vanzari contracte pentru 29 din cele 64 de apartamente disponibile in cadrul proiectului Evocasa Selecta si planuieste o majorare de pret de 2,5% in viitorul apropiat, odata cu cresterea costurilor de constructie ale cladirii, a anuntat compania.
Proiectul Evocasa Selecta este situat pe Bulevardul Ferdinand, in apropiere de Foisorul de Foc si va avea 10 etaje, cu un total de 79 de apartamente de lux. Preturile apartamentelor sunt cuprinse intre 160.000 si 470.000 euro plus TVA, agentul de vanzare fiind compania de consultanta imobiliara Coldwell Banker.

“Se estimeaza ca economia romaneasca va inregistra o evolutie de minim 6% in 2008, continuand tendinta de crestere a pietei din ultimii ani. In acest context, estimam ca incetinirea recenta a pietei rezidentiale este in mare masura de natura psihologica si se va incheia curand, cererea revenind la nivelul normal. Concomitent, preturile locuintelor noi vor urca datorita cresterii costurilor de constructie”, a declarat Uri Lancry, Director de Marketing si Vanzari al Adama.

Dupa vanzarile inregistrate de Adama in lunile iunie si iulie sla alte doua proiecte rezidentiale dezvoltate in Ploiesti – Evocasa Orizont si Brasov - Evocasa Viva, compania estimeaza ca, in aceasta perioada a anului, majoritatea celor care cumpara apartamente noi in proiectele rezidentiale sunt cei care muncesc in strainatate si s-au intors in Romania.

Adama Holding este o companie imobiliara cu activitati in Europa Centrala si de Est. Compania isi are sediul central la Bucuresti si activeaza in 19 orase diferite din Romania, Ukraina, Turcia, Moldova si Croatia. Adama deruleza in prezent 27 de proiecte in domeniul rezidential, comercial si de birouri doar in Romania, din totalul de 45 in curs de implementare pe cele cinci piete pe care compania este prezenta. Proiectele din Romania cumuleaza o investitie de aproximativ 1,7 miliarde euro, incluzand aproximativ 17.000 de locuinte noi si 85.000 mp de spatii comerciale si de birouri.

Printre principalii actionari ai companiei se numara Fondul American de Investitii Tiger Global, Immoeast – cel mai mare investitor imobiliar din Europa Centrala si de Est, Lehman Brothers – cea mai mare banca de investitii din lume si Morgan Stanley - companie financiara globala de top. Adama este o companie privata, dar este inregistrata la Tel Aviv Stock Exchange cu emisiune publica de obligatiuni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri