Dezvoltatorul belgian Liebrecht & wooD va deschide primul centru comercial de tip outlet din Romania pe 26 noiembrie, diferentele de preturi fata de centrele comerciale traditionale fiind cuprinse intre 30-70%.
Fashion House Outlet Centre este amplasat in cadrul West Park Militari, pe Autostrada A-1 la kilometrul 13 si va fi deschis de luni pana sambata, intre orele 10:00 – 21:00, precum si duminica, de la orele 10:00 la 20:00.

Printre chiriasii outlet-ului se numara adidas, Puma, Benetton, Replay, Mango, Stefanel, Levi’s, Samsonite, Kenvelo, BSB, Kiltec, Diverta, Dockers, Fornarina, Timberland Nautica, Quiksilver, Lee Cooper, Ecco, Steilmann, Camel Active, Leonardo, Bigotti, Cavaliere, Alb si Negru, Ipekyol, Benvenuti, Jolidon si Optiplaza.

„Producatorii mondiali de bunuri de marca folosesc magazinele de tip outlet pentru a vinde surplusul de produse purtand marcile lor, care nu s-au epuizat in cadrul ofertelor facute prin magazinele obisnuite de retail din Europa. Aceste produse fac parte, in principal, din colectiile sezoanelor anterioare si au reduceri situate intre 30% si 70%”, se arata in comunicatul dezvoltatorului Liebrecht & wooD.

Centrele de tip outlet se mai diferentiaza de centrele comerciale traditionale prin faptul ca nu exista niciun supermarket sau hypermarket in locatie si prin tipul de chiriasi. In timp ce gradul de ocupare pentru centrele comerciale traditionale la ora deschiderii este de obicei de peste 70%, centrele de tip outlet sunt ocupate de chiriasi gradual, gradul de ocupare la ora deschiderii in Europa fiind de 50%. Acestea ajung la dimensiunea completa, aproximativ. 25000 mp in timpul a trei sau patru faze diferite de constructie.

Proiectul Fashion House Bucuresti a fost dezvoltat pornind de la modelul complexului din Varsovia, insa este mai mare decat acesta, suprafata planificata a fi construita depasind 28.000 mp. Investitia in centrul de outlet se ridica la aproximativ 120 milioane euro, agentii de inchiriere au fost companiile de consultanta Cushman & Wakefield si Jones Lang LaSalle, iar operatorul de management este GVA Grimley Outlet Services, singura companie independenta, pan-europeana care ofera solutii complete de management pentru centre comerciale de tip outlet.

Compania Liebrecht & wooD este prezenta in Romania din anul 2000, fiind implicata pe piata locala atat in segmentul de retail, cat si de birouri. Belgienii au dezvoltat pana acum mai multe proiecte locale majore, printre care se numara Militari Shopping Centre, vandut in 2004 catre austriecii de la Meinl European Land Limited pentru 20 milioane de euro. Cel mai recent proiect al sau, corpurile de birouri Victoria Park, a fost de asemenea vandut la inceputul anului trecut fondului austriac de investitii Immoeast, pentru aproximativ 60 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri