Impact Developer & Contractor (IMP), dezvoltatorul ansamblului Greenfield din nordul Bucurestiului, a inregistrat in luna februarie a acestui an 25 de tranzactii in valoare de aproximativ 15 milioane de lei, cu TVA inclus, si a incheiat noua antecontracte care urmeaza sa fie finalizate in luna martie.
Aceasta a doua luna de crestere consecutiva, dupa rezultatele mai slabe din lunile noiembrie-decembrie ale anului trecut, cand s-au incheiat in total 16 contracte. Cresterea interesului beneficiarilor se datoreaza posibilitatii mutarii imediate si solutiilor personalizate de plata, precum Discount- reduceri de pret la plata integrala, CallBuy– inchiriere cu preemptiune la cumparare si FIND-L - finantarea directa a locuintei.

„ Volumul de vanzari de 15 milioane lei, aferent lunii februarie, este mai bun fata de anul 2007, cand valoarea contractelor incheiate in luna februarie a fost de circa 7,9 milioane lei”, a declarat Carmen Sandulescu (foto), Director Executiv Financiar al IMPACT Developer & Contractor.

Pentru ansamblul Greenfield din Bucuresti pretul mediu de vanzare a scazut in ultima perioada ca urmare a scaderii cheltuielilor indirecte cu 14% fata de anul 2008. Astfel, in perioada ianuarie – februarie 2009, pretul cu TVA pe metru patrat construit desfasurat (mpcd) a fost de 6.424 lei inclusiv (aproximativ 1.500 euro ), nivel care se apropie de pretul practicat de companie pentru acelasi ansamblu in anul 2007, in perioada de inceput al acestuia.

Pretul cu discount, acordat persoanelor care indeplinesc anumite conditii, ce tin de loialitate si modalitati de plata, este in acest moment de 5.309 lei/mpcd (1.240 euro/mpcd), fata de 5.032 lei/mpcd (1.493 euro/mpcd), in aceeasi perioada din anul 2007.

Situat in zona de nord a Bucurestiului, intre padurile Baneasa si Tunari, ansamblul Greenfield I a fost inceput in septembrie 2006 si contine un numar de 676 de unitati, din care au fost vandute pana in prezent 430. Ele sunt dispuse in cinci ansambluri rezidentiale independente (Rubin, Topaz, Onix, Blue, Quartz) si ocupa in total o suprafata de circa 10 ha. Greenfield I reprezinta prima etapa a unui ansamblu care va contine in final 60 de ha.

Livrarea unitatilor a inceput in primavara anului 2008 cu ansamblurile Rubin si Topaz. In decembrie 2008 au inceput sa fie livrate apartamentele din Onix, iar din februarie 2009 au inceput livrarile in Blue. Apartamentele din Quartz vor fi livrate incepand cu iunie 2009. Peste 80% din apartamentele din ansamblul Greenfield I se incadreaza in prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 200/2008, referitoare la aplicarea unei cote reduse de TVA de 5%.

Impact are un capital social de 200 milioane lei, divizat in in 200 milioane de actiuni, cu valoarea nominala de 1 leu. Actionarii principali ai companiei sunt presedintele si directorul general Dan Ioan Popp, cu o detinere de 28,06%, si Daniela Sandulescu, care controleaza 11,55% din totalul actiunilor. Artio Global Management LLC (fostul Julius Baer International Equity Fund) are o detinere de 9,99% din capitalul social.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri