Impact Developer&Contractor (IMP) estimeaza ca va obtine un profit brut de 4,1 milioane lei (0,97 milioane euro), in scadere cu 60% fata de cel de anul trecut, iar actionarii au decis majorarea cotei de piata din Bucuresti cu 1,5% potrivit unei raportari remise Bursei de Valori Bucuresti.
In cadrul Adunarii Generale a Actionarilor a dezvoltatorului imobiliar s-a decis valorificarea nivelului ridicat de fragmentare al pietei si consolidarea pozitiei companiei prin adoptarea unei strategii de dezvoltare bazata pe cresterea cotei de piata la nivelul Bucurestiului de la 9,5%, cat este in prezent, pana la 11% la finalul lui 2009.

“Piata imobiliara este foarte fragmentata in acest moment. La nivelul Bucurestiului cele mai mari cote de piata sunt de aproximativ 7-8%, dupa indicatorul de unitati predate per dezvoltator, raportat la total unitati predate la nivelul capitalei. Avand in vedere ca nivelul competitivitatii s-a redus in ultima perioada, este cel mai bun moment sa tintim cresterea cotei de piata, in special prin oferirea de solutii flexibile de locuire care sau dovedit foarte atractive in primele patru luni ale anului. Politica de crestere a cotei de piata se va duce chiar cu pretul amanarii profiturilor pana in momentul relansarii creditelor. Anul 2009 nu este un an care sa poata asigura niveluri foarte mari ale profitului, de aceea am ales solutia castigatoare pe termen lung”, a declarat Carmen Sandulescu, Chief Financial Officer Impact.

In contextul strategiei pe 2009, actionarii au decis in majoritate reinvestirea profitului de 10,08 mil lei obtinut in 2008 pentru a asigura resursele necesare pentru sustinerea noilor solutii de locuire, cum ar fi call-buy, find- L, plata in transe, plata in etape.

Totodata, AGA a aprobat un buget cu o cifra de afaceri de 102,75 mil lei, in scadere cu 32% fata de anul 2008. La baza elaborarii bugetului de venituri si cheltuieli s-a luat in calcul semnarea unui numar total de 225 de contracte dintre care circa 35% in sistem call-buy (inchiriere cu optiune de cumparare).

Impact si-a bugetat pentru primul trimestru al anului un profit brut de 1,78 milioane lei, urmat de un castig de 1,38 milioane lei in urmatoarele trei luni si o pierdere de 3,6 milioane lei in cel de-al treilea trimestru.

In ultimele trei luni ale acestui an, compania se asteapta sa obtina un profit brut de 4,6 milioane lei.

In 2008, compania a obtinut un profit brut de 10,3 milioane lei si un profit net de 8,26 milioane lei (2,24 milioane euro), in crestere cu 11% fata de rezultatul financiar din anul precedent.

IMP are un capital social de 200 milioane lei impartit in 200 milioane actiuni cu o valoare nominala de 1 leu, iar principalii actionarii sunt Dan Popp cu o detinere de 28,06% si Carmen Sandulescu cu o participatie de 11,54%.

Valoarea de piata a companiei este de 73,8 milioane lei (17,5 milioane euro) conform cotatiei de 0,3690 stabilita in sedinta de tranzactionare din 28 aprilie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri