Imotrust Arad (ARCV) a inceput constructia unui complex de locuinte in Arad, o investitie de sase milioane de euro, pentru care a obtinut o finantare in valoare de 19,3 milioane de lei (circa 4,6 milioane de euro), a anuntat dezvoltatorul imobiliar, conform Mediafax.
Constructia va fi realizata printr-o filiala a companiei, proiectul totalizand 167 de apartamente, urmand sa fie finalizat intr-o perioada de doi ani, potrivit unui comunicat al Imotrust remis Bursei de Valori Bucuresti.

Complexul, denumit Via Romana, va avea o suprafata vandabila de 12.625 de metri patrati, iar contractul de imprumut a fost incheiat in aceasta luna. In comunicat nu se mentioneaza banca finantatoare.

Imotrust Arad a anuntat in luna iunie ca intentioneaza sa inceapa in acest an patru proiecte imobiliare in valoare cumulata de 18,6 milioane euro si sa continue lucrarile la un ansamblu rezidential, o parte din fondurile necesare investitiilor urmand sa fie asigurate printr-o majorare de capital de 30,8 milioane lei.

Proiectele vor fi derulate de catre Imotrust sau filialele companiei.

O parte din fondurile necesare pentru constructiile la proiectele imobiliare amintite vor fi asigurate din banii pe care compania intentioneaza sa ii atraga printr-o majorare de capital, de 30,8 milioane lei (circa 7,3 milioane euro), in derulare.

Pentru dublarea capitalului, la 61,7 milioane lei, Imotrust a emis 308,8 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,1 lei, care vor fi oferite spre subscriere actionarilor proportional cu detinerea fiecaruia.

Compania este controlata indirect de omul de afaceri Alexandru Bercea, care detine 69,19% din actiuni.

La jumatatea lunii mai, actionarii dezvoltatorului imobiliar au aprobat transferul companiei de pe piata Rasdaq la Categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti.

Actiunile Imotrust au incheiat sedinta bursiera de luni in crestere cu 1,43%, la pretul de 0,0995 lei. La aceasta cotatie, compania are o capitalizare de 30,7 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri