Sonae Sierra a incheiat un contract cu retailerul de electronice si electrocasnice Altex pentru inchirierea a circa 1.400 de metri patrati in centrul comercial Adora Mall din Craiova, dezvoltatorul imobiliar portughez precizand ca negocierile privind finantarea proiectului sunt in faza avansata.
Contractul de inchiriere semnat cu Altex ridica la 35% suprafata totala inchiriata pana in prezent, la care se adauga alte 30 de procente pentru care negocierile au ajuns in faza finala, se arata intr-un comunicat al Sonae Sierra. Centrul comercial, cu 59.000 metri patrati suprafata totala inchiriabila, va cuprinde 190 de magazine, unitati de servicii si facilitati de petrecere a timpului liber si 1.900 de locuri de parcare.

Investitia pentru dezvoltarea centrului comercial a fost estimata la peste 100 de milioane de euro.

Dezvoltat pe o suprafata de aproximativ 1.400 metri patrati, noul magazin Altex va oferi produse electronice, electrice si electrocasnice, mobilier integrat, accesorii IT si de telecomunicatii, muzica, filme, reviste, dar si facilitati de inchiriere DVD-VHA si de prelucrare foto.
"Obiectivul Altex este extinderea operatiunilor in locatii cheie din Romania iar colaborarea cu Sonae Sierra pentru Adora Mall ofera conditiile perfecte in acest sens", a declarat, in comunicat, Adrian Urda, director de operatiuni Altex.

Alti chiriasi ai centrului comercial mai sunt Cora, Cinema City, Orsay, Inmedio, Arsis, Total Wash, Sport's Pub, Maxbet si Best of Bowling.

In perioada urmatoare, Sonae Sierra va continua negocierile pentru a semna contracte de inchiriere cu alte marci si de asemenea, lucreaza in continuare la planul investitilor iar negocierile spre a identifica cele mai bune solutii de finantare sunt deja in faza avansata.
"Adora Mall dispune de toate conditiile necesare pentru a deveni cel mai important centru comercial din regiune. Solutiile de finantare sunt deja intr-o faza avansata, ceea ce ne va permite sa demaram proiectului", a declarat, in comunicat, Ingo Nissen, director de dezvoltare al Sonae Sierra Romania.

Sonae Sierra a achizitionat in 2007 un mall in Ramnicu-Valcea, doua terenuri in Craiova si Ploiesti, precum si o participatie de 50% din proiectul centrului ParkLake Plaza din cartierul bucurestean Titan, investitiile in dezvoltarea acestor proiecte fiind insa inghetate din cauza dificultatilor de finantare si reticentei retailerilor determinate de criza. Sonae Sierra anuntase pentru cele trei proiecte investitii cumulate de 900 de milioane de euro.

Compania este unul dintre cei mai mari proprietari de mall-uri din Europa, cu 51 de centre comerciale in sapte tari, totalizand doua milioane de metri patrati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri