Inaintea sedintei, Coldea le-a declarat jurnalistilor ca a venit pentru a lamuri subiectele aflate pe ordinea de zi a Comisiei de control a activitatii SRI, refuzand sa faca alte comentarii, scrie Mediafax.

Presedintele Comisiei, Georgian Pop, a declarat ca unul dintre subiectele aflate in discutia cu conducerea SRI vizeaza ”acuzatiile publice facute la adresa SRI sau a reprezentantilor SRI” in ultima perioada. El a mentionat ca este vorba de o autosesizare a acestui for, deoarece pana in prezent nu a fost primita la Comisie ”nicio adresa, nicio solicitare pentru a verifica anumite lucruri”.

”De la oricine a facut acuzatii in ultima saptamana, nimeni nu ne-a trimis nimic oficial la Comisie ca sa verificam eventual cu date (...) adica de la doamna Elena Udrea. Deci, repet, suntem in situatia de autosesizare”, a mai spus Pop. La audierea conducerii SRI sunt prezenti cinci membri ai Comisiei de control SRI, respectiv presedintele Comisiei Georgian Pop, liberalii Teodor Atanasiu, Cezar Preda si Octavian Popa, senatorul Verestoy Attila, lipsind social-democratii Sebastian Ghita, Daniel Savu si Liviu Codirla.