Atelier floral si organizari nunti

Atelier floral si organizari nunti

De cele mai multe ori, afacerile cu aranjamente florale pornesc in primul rand din pasiune si necesita un strop de talent.

In functie de target si de primele comenzi, investitia poate fi diferita. Businessul mentionat in acest articol a pornit cu o investitie de 10.000 de euro si a avut ca punct de pelcare implicarea antreprenoarei in organizarea propriei nunti.

Pe langa investitia in afacerea efectiva, mai pot fi luate in considerare si cheltuieli cu diverse traininguri si cursuri, de specializare in arta florala, marketing, fotografie sau chiar design grafic.

Pentru ca sezonul nuntilor cantareste foarte mult in activitatea unui astfel de business, este importanta o diversificare si spre alte zone, cum ar fi cea corporate, care sa compenseze in perioadele mai putin active.

Gaseste mai multe idei pe Raftul cu afaceri

O afacere cu farfurii din portelan romanesc

O afacere cu farfurii din portelan romanesc

Oana Titica are 29 de ani si este deja un nume popular in mediul online. A fost editor coordonator al revistei BBC Good Food Romania (care s-a inchis), iar inainte de acest job a lucrat pentru Fashionup.ro. Numele ei se confunda insa cu cel al blogului culinar pe care Oana l-a lansat in anul 2011 – Chicineta – numit asa pentru ca a invatat sa gateasca singura, intr-o chicineta de trei metri patrati (atat avea bucataria apartamentului in care statea la vremea respectiva), in care incapea ea si o tigaie.

In octombrie 2015 lansa magazinul online cu o investitie de circa 1.000 de euro, ”cred ca cea mai mica a oricarui business pe care il stiu”, isi aminteste, razand, Oana. Toti banii au fost alocati productiei de farfurii. Produsele sunt realizate la fabrica de portelan din Alba Iulia.

Afla aici mai multe detalii

Idee de afaceri pentru tineri: transforma rutina cafelei in business

Idee de afaceri pentru tineri: transforma rutina cafelei in business

Pentru multi dintre noi, cafeaua este o rutina zilnica. Cautam arome speciale, testam diverse sortimente si alegem varianta care e cel mai aproape de ideal. Pentru Vlad Timaru, cautarea permanenta si nevoia de a gasi cafeaua perfecta au generat un business cu afaceri de 2 milioane lei in primele 9 luni, care vrea sa cucereasca toata tara.

Ideea Coffee 2 Go a aparut in 2007, de la nevoia unuia dintre fondatori de a gasi o cafea buna, la filtru, mare si la un pret decent.

Citeste aici toate detaliile

Afacere cu accesorii din piele

Afacere cu accesorii din piele

Inspira-te de la altii care deja au succes. Ideea afacerii cu accesorii de piele, pe care am prezentat-o recent, a aparut spontan, in timp ce sarbatoarea ziua de nastere a unui bun prieten, care primise printre altele un papion care i-a atras atentia. L-a studiat si a inceput la randul sau sa creeze papioane. Dupa ce a primit o masina de cusut casnica a inceput sa testeze si alte materiale, croind o geanta din material textil.

Investitia initiala a fost de aproximativ 4.000 de euro, banii obtinuti din vanzarea produselor fiind reinvestiti in proportie de 85-90%. Materia prima o procura in proportie de 95% din tara, gasind in timp furnizori de piele naturala sau materiale textile de la diferite magazine, fabrici sau depozite.

Produsele sunt realizate in atelierul din Brasov. In medie, fabricarea unei genti dureaza de la o zi pana la 4 zile, cum este cazul gentilor de voiaj sau geamantanelor.

Aici poti citi toate detaliile despre o afacere de acest gen

Magazin online de bricolaj, cu servicii de consultanta

Magazin online de bricolaj, cu servicii de consultanta

Magazine offline de bricolaj se gasesc in aproape orice oras mare, insa de cele mai multe ori acestea dezamagesc pe zona de consultanta, fie pentru ca au prea putini consilieri pe raion, fie pentru ca modelul de business nu pune pret pe consilierea clientilor.

Insa, un magazin online de bricolaj isi permite sa ofere consiliere si sfaturi personalizate fiecarui client, iar aceasta afacere care sa imbine simplitatea comenzilor online si consultanta oferita gratuit pentru diversele probleme ale clientilor poate sa devina foarte profitabila.

Daca vreti sa lansati un magazin online de bricolaj, care sa ofere si consultanta, aveti nevoie in primul rand de un site si, in functie de cat de complex va doriti sa fie, de o investitie de la cateva sute de euro pana la cateva mii de euro. Intr-o afacere cu o importanta componenta de consultanta, trebuie sa va inconjurati de angajati dedicati, proactivi si care sa poata oferi rapid sfaturi pentru problemele clientilor legate de renovare, dar si design interior.

Detalii, sfaturi si indicatii pretioase - in acest articol

Sursa foto: Sursa foto: Shutterstock/Mooshny