Protestele si actele de violenta care au avut loc in ultimele zile in centrul Bucurestiului nu vor avea impact semnificativ asupra numarului de turisti straini, a declarat pentru wall-street.ro Adriana Caranfil, reprezentant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT). Vezi aici de ce.
"Este adevarat ca presa internationala a acordat spatii acestui eveniment, mediatizandu-l, dar nu consideram ca acest lucru va avea un impact semnificativ asupra interesului turistilor straini pentru Romania. Asa cum ANAT a mai semnalat, numarul turistilor straini in Romania este inca foarte modest", a spus Adriana Caranfil.

Potrivit acesteia, Europa intreaga se confrunta cu un val de proteste generate de recesiune, iar oamenii continua sa calatoreasca, fie de placere, fie in interes de busineess sau de job.

"Lumea se afla intr-o ampla schimbare si suntem nevoiti sa invatam sa traim cu aceste noi realitati sociale si politice. Chiar daca protestele de la Bucuresti au imbracat pe alocuri un caracter excesiv, ele sunt rezonante cu starea de spirit a populatiei, din intreaga Europa, confruntate cu recesiunea si nu sunt de natura a modifica semnificativ perceptia internationala despre tara noastra", spune aceasta.

Ea a adaugat ca turistii straini aleg Romania pentru cultura, traditie, natura neatinsa, circuite si turism activ.

"Evenimentele din Capitala nu reprezinta un risc pe termen lung pentru atractivitatea destinatiei Romania", a mai spus Caranfil.


Citeste aici despre protestele din Capitala.

Sursa foto : anat.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri