Agentia de turism Christian Tour, cu afaceri de 45 milioane de euro in 2013, mizeaza anul acesta pe venituri de aproximativ 30 milioane de euro doar din destinatiile grecesti. Compania nu se opreste aici si intentioneaza sa dezvolte un lant de hoteluri in insule, dupa ce anul acesta a deschis prima unitate de cazare in Corfu.

Christian Tour a vandut pe parcursul anului 2013 vacante in valoare de aproximativ 45 milioane de euro, deservind 150.000 de clienti, si a obtinut un profit de trei milioane de lei.

In acest an, Cristian Pandel, presedinte si fondator al companiei, estimeaza ca afacerile companiei vor creste la 60 milioane de euro, iar profitul va inregistra un avans de 30-40%, prin cresterea numarul de clienti la 200.000 de persoane.

Grecia este destinatia numarul unu din portofoliul companiei, peste 62.000 de turisti calatorind in 2013 prin agentiile de turism ale Christian Tour.

"In cursul anului 2013 catre Grecia au calatorit circa 62.000 persoane, reprezentand aproximativ 40% din totalul turistilor Christian Tour. Pentru anul 2014 estimam o crestere de circa 30% a persoanelor care vor alege Grecia ca destinatie de vacanta", au declarat reprezentantii companiei.

Potrivit acestora, romanii aloca in medie 350-400 de euro de persoana pentru o vacanta in Grecia. Astfel, in 2014, Christian Tour va incasa intre 28 si 32 de milioane de euro doar din vacantele petrecute de romani in destinatii grecesti.

Un procent important din turistii care aleg Grecia, respectiv 26.000 de persoane, vor merge anul acesta in insulele din Marea Ionica: Zakynthos, Corfu, Parga si Lefkada.

In plus, intre preferintele romanilor se numara si insulele Kos, Skiatos sau peninsula Halkidiki.

Au renovat si deschis un hotel cu aproximativ 100 de camere

Simtind interesul romanilor pentru Grecia cei de la Christian Tour au preluat in toamna anului trecut un resort in statiunea Kassiopi din insula Corfu, in care au investit 500.000 de euro, in perioada noiembrie-aprilie, pentru renovare si extinderea capacitatii. Hotelul este clasificat la patru stele si are 96 de apartamente, se intinde pe o suprafata de trei hectare si are o capacitate de cazare de aproximativ 350 de persoane.

Mememto Kassiopi

Hotelul a fost preluat in sistem de lease (inchiriere) pentru o perioada de 18 ani de la o familie din Corfu. Resortul a fost deschis pe 15 aprilie, fiind destinat in special familiilor cu copii si ofera servicii all inclusive. Circa 30 de camere sunt destinate turistilor din Romania, celelalte fiind rezervate in special de clienti din Marea Britanie, dar si Polonia si Cehia. O parte dintre clientii hotelului Memento Kassiopi sunt si din Grecia.

Christian Tour negociaza deja cu TUI Nordic aducerea unor turisti din nordul Europei si Germania la hotelul din Corfu.

Un sejur de sapte nopti in plin sezon la hotelul din Corfu ajunge la 500 – 550 de euro de persoana pentru camerele standard. Pretul include sapte nopti de cazare, transport cu avionul, transfer de la aeroport si asistenta turistica in limba romana. Pentru cei care opteaza sa calatoreasca cu autocarul tarifele sunt in jur de 400 de euro de persoana.

Hotelul Memento Kassiopi are 60 de angajati, dintre care 10 sunt romani.

Intentia noastra este sa inlocuim cat mai multi dintre angajatii greci cu romani. Ai nostri sunt mult mai muncitori decat grecii, mai ales cand muncesc in strainatate

Salariile celor care muncesc in unitatea de cazare variaza in 800 si 1.500 de euro pe luna.

Compania estimeaza pentru hotelul din Corfu un grad de ocupare de 70% in primul an de operare.

Vor lant de hoteluri in mai multe tari

Marius Pandel (foto), cel care a preluat la inceputul acestui an conducerea grupului Christian Tour de la fratele sau mai mare Cristian, declara recent pentru wall-street.ro ca are planuri mari de viitor pentru dezvoltarea companiei, dorind sa inglobeze pe langa agentia de turism o retea hoteliera internationala si o companie aeriana.

Astfel, in urmatoare perioada compania vrea sa preia managementul altor doua hoteluri din insula Corfu, precum si a doua hoteluri din Rodos si a unor unitati din Thasos.

In plus, Christian Tour se uita si dupa hoteluri din Spania, dar si din Romania.

"Avem de gand sa intram si pe piata hoteliera din Romania. Nu ne gandim la statiunea Mamaia, ci mai degraba la zonele balneoclimaterice, cu mare potential la noi in tara", spunea Cristian Pandel la inceputul anului.

Cu o istorie de 17 ani in piata de turism autohton, Christian Tour are in prezent 28 de agentii proprii in toata tara si 125 de angajati. Compania va opera in perioada iunie-octombrie 30 de chartere, dintre care 20 cu plecare din Bucuresti.

Sursa foto Memento Kassiopi Resort: www.memento-hotels.com

Sursa foto: http://www.memento-hotels.com/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri