Grecia, atat zona continentala, cat si insulele, are in acest an o crestere de 10% a numarului de rezervari efectuate de catre romani. Astfel, peste 100.000 de romani isi petrec vacanta in statul elen, unde un sejur de o saptamana costa in medie 450 de euro, potrivit reprezentantilor Happy Tour.

Cea mai vanduta insula greceasca este Creta. Pachetul mediu al unui sejur de opt zile, cu demipensiune, costa 399 euro. O cerere aproape similara au si Rhodos si Corfu, valoarea sejururilor medii in aceste doua destinatii ajungand la 415 euro, respectiv 450 de euro.

In Grecia continentala, destinatia preferata de romani este Peninsula Halkidiki. In acest caz, pachetul mediu al sejurului se ridica la 375 euro. In ceea ce priveste Grecia insulara, preferintele romanilor sunt diferite. Cei mai multi opteaza pentru un sejur de sapte nopti/opt zile, cu demipensiune, ceea ce inseamna un buget mai mare decat intr-o vacanta in Grecia continentala.

"Avem chartere catre Creta, Corfu, Kos, Rhodos, Santorini si Mykonos, toate cu un grad mare de ocupare, chiar de 100% in anumite perioade si pe anumite destinatii. Grecia este cea de-a doua cea mai cautata destinatie de vacanta in randul romanilor si cea mai ceruta pe charterele noastre", spune Elena Anghel, director executiv Prestige Tours, turoperatorul grupului de turism Happy Tour.

In aceasta perioada, si insula Kos are o cerere foarte buna datorita preturilor accesibile pentur un sejur. Aici, o vacanta porneste de la 270 de euro, tariful mediu este de 450 de euro. In ceea ce priveste Santorini, valoarea medie a sejurului este de 425 de euro.

Cea mai scumpa vacanta vanduta intr-o insula greceasca a fost in valoare de 5.899 de euro si a constat intr-un sejur de sapte zile pentru doua persoane, in Creta. Pachetul a inclus cazarea la un hotel de cinci stele, cu micul dejun inclus.

Happy Tour Group, din care fac parte agentia de turism Happy Tour, touroperatorul Prestige Tours, portalul de rezervari online Paravion si agentia Travel House, a incheiat 2013 cu o cifra de afaceri de 60 milioane de euro, in scadere cu aproape 10% fata de 2012, cand a inregistrat afaceri de 65,6 milioane de euro.

Printre principalele agentii de turism din Romania se mai numara Eximtur, Christian Tour, Perfect Tour, TUI Travel Center (Eurolines) si Paralela 45.

Sursa foto: Insula Creta/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri