1. Noua Zeelanda

1. Noua Zeelanda

In Noua Zeelanda, locatia mama a filmului "Stapanul Inelelor", calatorii se pot bucura de aventuri glaciare, plimbari prin padure sau pe culmile Alpilor de Sud sau drumetii pe legendarul Mildford Track. Toate acestea fiind in compania unor oameni foarte deschisi si prietenosi - un motiv in plus sa mergi singur si sa legi noi relatii.

Unul dintre cele mai importante puncte turistice din Noua Zeelanda este Portul Nelson. Aici veti putea gusta diferite sortimente de peste, gatite dupa diverse retete.

Sursa foto: Shutterstok/Portul Nelson

2. Norvegia

2. Norvegia

Cea mai buna modalitate pentru calatorii singuratici de a vizita o tara scumpa, lunga de 1600 de km, este de a sta la bordul unui vas cu aburi care navigheaza pe coasta Norvegiei, pana in orasul Bergen si ulterior printre cele mai frumoase fiorduri norvegiene.

Unul dintre cele mai importante puncte turistice ale Norvegiei este stanca Preikestolen, potrivit Infoturism.ro , inalta de 600 de metri ce se inalta deasupra fiordului Lyse situat in apropiere de Stavanger.

Sursa foto: Shutterstock/Preikestolen

3. Elvetia

3. Elvetia

Elvetia, un loc cunoscut pentru modul in care oamenii isi va de treaba lor, este o alegere perfecta pentru calatorii singuratici. Te echipezi cu o pereche de incaltari montane si cu un abonament la Caile Ferate Elvetiene - valabil pentru orice tren, tramvai sau vaporas de pe lac. Poti incepe cu 2-3 zile petrecute in orasul prietenos cu pietonii, Zurich si apoi sa vizitezi muzeele din Montreux si Lausanne inainte sa mergi catre regiunea italofona Ticino.

Cel mai important punct turistic al Elvetiei este Lacul Geneva, acesta fiind cel mai mare lac din Europa de Vest, situat la granita cu Franta.

Sursa foto: Shutterstock/Lacul Geneva

4. Costa Rica

4. Costa Rica

Aceasta destinatie din America Centrala a atras turistii pasionati de sufing. Coasta Pacificului este un loc ideal pentru genul acesta de activitate, iar apele albe ale raurilor Reventazon sau Pacuare sunt perfecte pentru rafting. Daca prioritatea ta este comfortul, rezerva un loc in cabanele supraetajate din Costa Rica si fa o excursie de cateva zile in padurea dintre nori.

Cel mai important punct turistic din Costa Rica este Vulcanul Arenal, care se afla in topul celor 10 vulcani activi din lume.

Sursa foto: Shutterstock/Vulcanul Arenal

5. Austria

5. Austria

Mic si compact, Viena este unul dintre cele mai usor de navigat orase din Europa, ca turist singuratic. Poti incepe cu o abundenta de sali de concerte, o multitudine de muzee si cafenele unde vei ramane mai mult decat ti-ai planificat, un lucru testat si verificat in traditia vieneza.

Unul dintre cele mai importante puncte turistice din Viena este Palatul Schonbrunn, care include mai multe atractii, cum ar fi gradina zoologica, parcul special amenajat si sala de teatru.

Sursa foto: Shutterstock/Palatul Schonbrunn

6. Vietnam

6. Vietnam

Viata de strada este colorata si sigura in orasele mari din Vietnam, chiar daca explorezi piata Ben Thanh in orasul Ho Chi Minh sau te indrepti spre piata uriasa Dong Xuan din Hanoi. Practica tai chi alaturi de alte sute de oameni langa lacul Hoan Kiem inainte sa te indrepti spre muntii de pe Dealurile Centrale si ramai o vreme si pe insula Phu Quoc pentru a gusta viata tipica Asiei de Sud-Est.

Cea mai interesanta locatie pe care o poti vizita in Vietnem este orasul Hon Gay, a carui atractie principala este portul. Acesta este listat ca fiind cel mai important din intreg Vietnamul, deoarece joaca un rol extrem de important din punct de vedere economic. Multe ambarcatiuni sosesc aici fie pentru a lua marfa, fie pentru a duce.

Sursa foto: Shutterstock/Vietnam

7. Chile

7. Chile

Ca o regula, chileeni tind sa fie prietenosi si primitori, un plus pentru calatorii singuratici dornici sa exploreze deserturile, muntii si coasta tarii care se intinde pe o lungme de 4500 de km. Fie ca te indrepti spre nord pentru a vedea magicul desert Atacama, fie mergi spre sud pentru a vizita insula neschimbata de milenii, Patagonia, pastreaza putin timp si pentru Santiago, usor si sigur de explorat la pas.

Unul dintre cele mai importante puncte turistice este Casa Colorada din Santiago, o casa coloniala construita in anul 1769. Aceasta gazduieste Muzeul National, unde se gaseste o mare parte din istoria literara si culturala a tarii.

Sursa foto: Shutterstock/Santiago

8. Japonia

8. Japonia

Dupa cateva zile fascinante in megalopolisul Tokyo, ia un tren super rapid ca sa vezi si muntele Fuji pentru a te bucura de linistea constrastanta a vechiului Kyoto. Cazarea, de la venerabilele hanuri ryokan pana la hotelurile moderne, este destinata calatorilor singuratici. Sau poti medita intr-o gradina Zen si poti lua cina la un restaurant cu sushi - un favorit clasic pentru calatorii singuratici.

Unul dintre cele mai importante puncte turistice este Landmark Tower, cea mai inalta cladire din Japonia, care se afla in districtul Minato Mirai 21. Ultimul etaj permis spre vizionare este al 69-lea, de unde turistii pot vedea privelistile panoramice ale orasului Yokohama.

Sursa foto: Shutterstock/Yokohama

9. Suedia

9. Suedia

Este usor sa fii un calator singuratic in Stockholm, un oras compact inconjurat de apele arhipelagului suedez. Caiac pe mare? Bifat. O zi de explorat parcurile din oras pe bicicleta? Usor de facut. Lasand viata de oras la o parte, experienta veritabila din Suedia este reprezentata de excursiile in aer liber, pe langa lacuri sau excursiile prin nordul tarii, facute alaturi de un ghid local.

Unul dintre cele mai importante puncte turistice ale Suediei este statiunea Ahus, depsre care locuitorii batrani spun ca insemana "gura de rau" si are influente germane.

Sursa foto: Shutterstock/Suedia

10. Indonesia

10. Indonesia

Sa vedem ce avem: templuri, yoga pe plaja, mancare ieftina, cazare ieftina si masaje. Adaugam un pachet de excursionisti, hedonisti si cautatori de introspectie spirituala la tot ce are de oferit Indonezia. Pe primul loc este Bali, cea mai populara destinatie pentru occidentalii care viziteaza aceasta tara. Daca preferi locuri mai putin turistice, ia un zbor de 30 de minute pana in Lombok, o insula de langa Bali care te face sa te intorci in timp, in Indonezia anilor 1970.

Una dintre cele mai importante zone turistice este Denpasar, care are o influenta puternica a dezvoltarii turismului si a structurilor de primire a turistilor, acest fap-t conducand la dezvoltarea economica a orasului.

Sursa foto: Shutterstock/Indonezia

Sursa foto: Shutterstock.com/Turist