Un centru national de informare si promovare turistica a fost inaugurat la Sighisoara, investitia ridicandu-se la peste 1,5 milioane de lei, finantata in cea mai mare parte din fonduri europene.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Primaria Sighisoara, centrul a fost inaugurat joi, in prezenta reprezentantilor autoritatilor locale si a operatorilor de turism - proprietari de hoteluri, pensiuni, restaurante - din zona. Viceprimarul municipiului Sighisoara, Dan Eugen Bandea, sustine ca proiectul - finantat din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 5, "Dezvoltarea durabila si promovarea turismului" - are o importanta strategica in ceea ce priveste turismul local, national si chiar international, potrivit Mediafax.

"Sunt cu totii constieni de importanta Sighisoarei in cadrul strategiei nationale de turism, de rolul si locul sau intre valorile istorice, arhitectonice si culturale promovate pe plan national si international. Sighisoara este singurul municipiu beneficiar al fondurilor nerambursabile pentru crearea si dotarea unor asemenea centre de informare si promovare turistica. Beneficiarii celorlalte 11 centre similare din tara sunt consilii judetene, centrele fiind gazduite de municipiile resedinta de judet”, a declarat Bandea.

Potrivit acestuia, proiectul de la Sighisoara, demarat in martie 2012, are o valoare totala de 1.513.727,41 lei, din care 98 la suta din fonduri nerambursabile, iar 2 la suta cofinantarea municipiului. ”Prin inaugurarea Centrului National de Informare si Promovare Turistica Sighisoara, ne aflam la inceputul unui lung drum in promovarea Sighisoarei intre valorile turistice nationale si internationale. Primul pas va fi interconectarea sa cu centrele similare si tara, precum si cu birourile de promovare si informare turistica din strainatate ale Agentiei Nationale pentru Turism. Ne asteapta provocari la tot pasul, fiecare turist care ne va trece pragul va insemna un nou colaborator castigat si un potential client al operatorilor locali de turism”, sustine viceprimarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri