Rio de Janeiro, al celui de-al doilea cel mai mare oras al Braziliei, a primit, marti, oficial titlul de ”primul peisaj cultural urban si declarat Patrimoniu Mondial”, potrivit UNESCO.

La ceremonia care a avut loc in Parcul National Tijuca, Patricia Reis, coordonator al departamentului cultural UNESCO din Brazilia, i-a inmanat certificatul primarului orasului, Eduardo Paes, potrivit News.ro.

Peisajul cultural din Rio este compus din Parcul National Tijuca de pe Muntele Corcovado, plaja Copacabana, Gradina Botanica. Printre aceste situri, cel mai fotografiat este statuia lui Cristo Redendor, care strajuieste Muntele Corcovado.

In varf de munte, statuia a fost expusa ploilor, vantului, soarelui. In jur de 1,5 milioane de dolari se cheltuiesc anual pentru intretinerea ei, potrivit sify.com.

Cat costa o vacanta in Rio de Janeiro

Daca planuiti sa vedeti acest peisaj cu ochii vostri, puteti stabili un sejur de 7 nopti in Rio de Janeiro pe cont propriu de la 800 euro/persoana (bilete de avion + cazare la un hotel de 3 stele) sau puteti opta pentru pachetele agentiilor de turism, care pornesc de la 1.400 euro de persoana.

Recent, Rio de Janeiro a inceput o campanie de strangere de fonduri pentru restaurarea faimoasei statui.

Anuntul includerii peisajului urban in patrimoniul mondial UNESCO a fost facut inca din 2012, dar a devenit oficial numai dupa ce autoritatile braziliene au intocmit un raport detaliat al planurilor de protectie a Parcului Flamengo, Muntilor Sugarloff si Corcovado, plajei Copacabana, Gradinii Botanice si padurii Tijuca.

Pe 1 decembrie, UNESCO a inclus in Lista Reprezentativa a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanitatii tehnicile traditionale de realizare a scoartei in Romania si Republica Moldova, potrivit unesco.org.

Pe Lista Reprezentativa a Patrimoniului Cultiural Imaterial al Umanitatii, Romania a mai fost inscrisa cu: ”Ritualul Calusului” (2008), ”Doina” (2009), ”Tehnici de prelucrare a ceramicii de Horezu” (2012), ”Colindatul de ceata barbateasca in Romania si Republica Moldova” (2013) si ”Jocul fecioresc” (2015).

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri