Lasand la o parte vacantele de pe malul oceanului, in varful celor mai inalti munti sau in cele mai frumoase si vestite orase ale lumii, va invitam sa redescoperiti comoara ascunsa a Europei: Romania
Unii straini spun despre Romania ca este comoara ascunsa si inca nedescoperita a Europei. Tot ei spun fermecati ca ar putea fi singurul loc de pe batranul continent unde mai poti gusta din atmosfera speciala a secolelor trecute. In satele Romaniei 'uitate' poti sa traiesti istoria in desfasurare, sa cunosti oameni speciali si sa descoperi o lume ce combina traditia cu aspectul modern al vietii.

Oameni si locuri

Locuri si oameni despre care poate nici nu banuiati ca exista. Asta fiindca probabil nu ati auzit inca de satul Miclosoara. Si poate cu atat mai putin stiti cine este Tibor Kalnoky. Se spune ca familia Kalnokys este una dintre familiile cele mai vechi din Transilvania. Dupa ce membrii familiei au ramas aici timp de 25 de generatii, Tibor Kalnoky este se pare primul membru al familiei nascut in afara tarii.

Redescoperind Romania
Satul pierdut in timp

Satul pare astazi desprins dintr-un basm. Taranii din zona inca folosesc caii pentru a-si lucra pamantul, iar cirezile de vaci trec in fiecare zi sunandu-si talangile pe langa conac. Peisajul este fermecator iar oamenii sunt ai locului. Satul este una dintre cele mai vechi asezari documentate in regiune. Castelul de aici e mentionat oficial prima oara in anul 1211 ca o fortareata la granita dintre teritoriul donat Cavelerilor Teutoni si Ungaria.

Miclosoara se afla in Covasna, la aproximativ 3-4 ore de Bucuresti, intre Brasov si Targu Mures.

Fiind un sat oarecum izolat, are drumuri nepavate care pot fi pline de praf vara si pline de noroi in timp ploios, insa si acestea fac parte din atmosfera rustica si contribuie la senzatia de calatorie in alte vremuri.

Oamenii sunt influentati in mare parte de natura, insa cladirea in care locuiesc conteaza de asemenea foate mult... . Cu aceasta idee in gand Tibor Kalnoky a inceput restaurarea unor case traditionale din Miclosoara si a pus pe picioare o locatie turistica vizitata si foarte apreciata de turitii straini insa aroape necunoscuta sau prea putin cunoscuta celor romani. Unul dintre primii oaspeti in Miclosoara a fost Excelenta Sa Richard Ralph, Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti.

Casele de oaspeti din Miclosoara dateaza din secolul 18 19 insa au fost restaurate, pastrandu-si farmecul original. Mobilate cu antichitati in stilul Saxon si secuiesc casele de oaspeti au sali de baie luxoase si moderne. Camerele sunt pline de obiecte vechi si traditionale. Redescoperind Romania
Desi este un sat pierdut parca in timp, in Miclosoara puteti juca biliard in sala de biliard a casei de oaspeti, puteti merge la sauna sau puteti sa va relaxati cu un pahar de palinca in mana in comfortabilele fotolii din fata semineului. Iar in pivnita de vinuri ce dateaza din secolul 17, mesele se iau la lumina lumanarii, intre sticlele de vin, ca intr-o scena de roman de secol 19.

Gust bun si un gand pe masura

Mancarea este excelenta in Miclosoara. Legumele, lactatele si carnea provin chiar din sat. Turistii care au fost in Miclosoara au fost incantati de mesele oferite iar ES Richard Ralph a marturisit ca aici a mancat cel mai bun Mic Dejun din viata sa.

Omul modern pierdut in Miclosoara?

Desi mancarea este excelenta, cazarea cu adevarat unica si peisajele fermecatiare, unii dintre voi ar putea crede ca, fara televizor sau radio, va veti plictisi in Miclosoara. Recomandare Klever Travel: daca sunteti dependenti de internet sau televizor nu ar fi o idee buna sa stati mai mult de 3 zile aici, insa daca din contra, cautati sa evadati din oras, aveti toate sansele sa nu va mai doriti sa plecati prea curand din Miclosoara.

Evadarea in basm va fi completata de senzatia de timp oprit in loc si asta pentru ca...zapada se asterne adesea din noiembrie si ramane in sat pana spre primavara. Iarna ai ocazia sa skiezi in Poiana Brasov. Un microbuz gratuit va poate face transferal in Poiana in mai putin de 1 ora. Iar seara, dupa ski, ce poate fi mai placut decat relaxarea in casuta ta de basm, langa foc, dupa o cina ca in povesti?

In Miclosoara poti sa inveti cum sa iei urma animalelor salbatice in zapada, asta alaturi de un ghid profesionist alaturi de care vei putea descoperi urme de lupi, vulpi sau ursi. Si fiind iarna nu poti rata plimbarea cu sania trasa de cai. Incalziti de paturi veti putea admira peisajul din sanie si va veti simti, din nou, un personaj de poveste. Redescoperind Romania
Daca optati pentru o vacanta prin care sa va "rupeti" de realitate, optati pentru Miclosoara, motiv pentru care Klever Travel vine cu o noua oferta. Pentru cazare o noapte cu un Mic Dejun copios inclus, tariful pe persoana este de 49 euro/noapte. Pranzul sau Cina, cu vinul inclus, costa 19 euro. Dar isi merita banii credeti-ne! De la 3 nopti in sus se acorda discount-uri ajungand pana la o reducere de 25% pentru 14 nopti petrecute in Miclosoara. Pentru rezervarile Last Minute, rezervari care pot fi confirmate cu maxim 3 zile inainte de sosire, se poate oferi un tarif special de 39 euro/persoana. Puteti opta si pentru pachete All inclusive, care cuprin cazarea, mesele in regim de Pensiune Completa cu vinul inclus si alte activitati incluse in program pentru circa 130 euro/zi sau 299 euro 3 zile.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri