Lipsa de comunicare dintre hotelieri si agentiile romanesti de turism reprezinta unul dintre principalii factori care impiedica dezvoltarea unor pachete turistice de calitate in Romania.
"Lipsa de comunicare si orgoliile dintre hotelieri si agentiile de turism impiedica dezvoltarea servicilor turistice de calitate. Astfel cele doua parti ar trebui sa depuna un efort comun in acest sens" a declarat Dragos Anastasiu, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), la Forumul Industriei Ospitalitatii.

Acesta a adaugat ca agentiile romanesti de turism solicita hotelierilor din tara elaborarea ofertelor si calendare ale evenimentelor locale, cu cel putin un an inainte.

"Pentru a putea dezvolta pachete de turism calitative pe plan national avem nevoie ca hotelierii sa stabileasca din timp ce oferta vor avea peste un an. Astfel, preturile si ofertele pe care un hotel le va detine peste un an, ar trebui comunicat in prezent" a precizat Dragos Anastasiu.

Reprezentantul ANAT a solicitat prestatorilor de servicii de turism sa cunoasca calendarul evenimentelor si atractilor locale cu un an inainte. Totodata, Anastasiu a cerut hotelierilor din tara ajustarea grilei tarifare astfel incat preturile sa fie "corecte" si sa tina seama de diferentele dintre receptie, agentie vanzatoare, agentie turoperatoare si client final.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri