Compania aeriana Tarom isi extinde portofoliul prin introducerea unei noi rute, incepand cu data de 07 decembrie 2009, care va face legatura intre Bucuresti si Belgrad.
Tarifele pentru noul zbor incep de la 92 euro cu toate taxele incluse, pentru calatorii dus-intors, la achizitionarea biletelor de pe website-ul companiei.

Tarom va opera 3 zboruri directe pe saptamana pe ruta Bucuresti - Belgrad in zilele de luni, miercuri si vineri, cu o aeronava de tip ATR 42-500. Durata zborului este de o ora si 40 de minute.

“Decizia de a introduce noua ruta Bucuresti - Belgrad a fost luata in urma analizelor de piata efectuate de echipa de marketing, care arata un potential de trafic important. Diversificarea retelei de rute a companiei se inscrie in strategia Tarom de transformare a Bucurestiului intr-un hub, un centru de legatura intre est si vest, in perspectiva aderarii companiei la Alianta Sky Team, in iunie 2010”, a declarat Gabriela Bordea, director marketing si vanzari al companiei aeriene.

In sezonul de iarna 2009-2010 compania nationala opereaza catre 49 de destinatii in Europa, Africa de Nord si Orientul Mijlociu.

Anul acesta, Tarom a introdus operarea cu zboruri directe pe 11 noi destinatii: Amsterdam, Bari, Dubrovnik (sezonier perioada de vara), Lyon, Geneva, Salzburg (sezonier perioada de iarna), Strasbourg, Venetia, Zurich, Budapesta si Belgrad.

Flota companiei est compusa din 26 de aeronave, de tip Boeing, Airbus si ATR.

Tarom a inregistrat o scadere de 10,6% a numarului de pasageri transportati in relatia cu Romania in primele 9 luni ale anului, fata de perioada similara din 2008, pana la 1,19 milioane, potrivit Asociatiei Companiilor Aeriene Europene (AEA).

Gradul de ocupare in intervalul ianuarie-septembrie a fost de 55,6%, in scadere cu 8,5 puncte procentuale fata de intervalul similar din 2008.

Compania a inregistrat, in primele 6 luni ale anului, pierderi de 10,6 milioane euro (44,7 milioane lei).

Cititi si: Top 5 bilete de avion catre destinatii de schi


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri