Ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, a declarat joi, la deschiderea Targului de Turism al Romaniei, ca in acest va lansa un proiect-pilot pentru statiunea Baile Herculane, din judetul Caras-Severin, prin care statul vrea sa salveze statiunea "atat de cunoscuta pe vremuri".
"Dorim sa investim in infrastructura care apartine autoritatii publice locale. Este un prim exemplu de implicare in forta a statului roman pentru salvarea unui obiectiv turistic strategic pentru Guvern. Trebuie sa reglam situatia din Herculane, deoarece proprietatea se afla la o companie privata, care nu a investit nimic acolo si privatizarea a fost realizata dupa alte criterii decat cele in interesul turismului. Prin acest proiect, vrem sa aratam cum ar trebui sa arate statiunea balneara", a afirmat Elena Udrea, citata de NewsIn.

Ministrul a adaugat totodata ca, in acest sens, vrea sa atraga investitori privati si ca necesarul investitiilor in statiune s-ar putea ridica la cateva milioane de euro.

"In afara de statiunea Herculane, vor fi reabilitate si statiunile Harghita si Covasna, iar in Valcea va fi realizata o noua statiune turistica la Voineasa", a mai spus ministrul Elena Udrea.

De asemenea, Udrea a adaugat ca incearca sa promoveze in continuare turismul religios, facand referire la manastirile din Bucovina si Oltenia, care au si primit "Oscarul in turism".

Altfel, primarul orasului-statiune Nicusor Vasilescu spunea, intr-un interviu acordat Agentiei NewsIn in august 2009, ca numarul de turisti din Baile Herculane a scazut in ultimii trei-patru ani cu cel putin 20%, din cauza faptului ca o parte din hotelurile vandute au fost scoase din circuitul turistic si nu s-au facut investitiile necesare.

In prezent, in statiune nu mai exista hoteluri cu capital de stat. Toate unitatile de cazare care au apartinut intreprinderilor de stat (fosta Intreprindere Balneara si de Turism Herculane - IBTH si Uniunea Generala a Sindicatelor din Romania - UGSR) sunt acum in proprietatea Hercules Argirom Group si SC Sind Romania SRL.

Populatia statiunii Baile Herculane este de circa 6.200 locuitori, iar in perioada de varf a sezonului turistic aceasta depaseste 11.000.

Editia a XXIII-a a Targului de Turism al Romaniei, editia de primavara, se desfasoara intre 25 si 28 martie, in pavilionul expozitional Romexpo. Evenimentul reuneste peste 240 de expozanti din 18 de tari, intre care 70 de touroperatori, 10 asociatii profesionale de turism si 30 de hoteluri. Targul ii are ca parteneri Camerele de Comert si Industrie din Romania si se desfasoara sub patronajul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri