Comentarii pe articolul Cum sa iei o franciza online cu 4.000 de euro


200.000 Euro? Omul si-a luat teapa sau?

Bogdan Tudor la 1 Aprilie 2008, ora 16:24
200.000 Euro? Omul si-a luat teapa sau?
Povestea este atat de aberanta, incat nici nu stiu de unde sa incep
Haideti sa facem o scurta analiza ale celor spuse, pentru a DEMONSTRA fie faptul ca omul a fost pacalit, situatie in care nu cred ca mie mi-ar trezi prea mult interes sa ii dau banii mei pe mana, fie dezinformeaza.

Deci ne spune ca la proiectul repsectiv au lucrat 10 programatori si 6 designeri timp de 6 luni. Acum cred ca oricine cu o minima cultura web se poate uita la felul in care arata site-urile 1001 si pot incerca sa isi imagineze ce or fi facut timp de 6 luni, 6 designeri la proiectul asta.

In al doil-lea rand cum nu pot sa imi imaginez ca o investitie de 200.000 Euro s-a facut la negru, o sa presupun ca omul a primit si o factura pentru cei 35.000 pe care spune ca i-a cheltuit pentru dezvoltarea portalului. Deci dupa ce scadem TVA-ul, ne raman sub 30.000 care se presupune ca ar trebui sa acopere salariul pe 6 luni ale celor 16 specialisti care au lucrat la dezvoltarea aplicatiei, asa cum suntem lasati sa intelegem.
16 salarii lunare timp de 6 luni inseamna 96 de salarii. Daca impartim cei 30.000 de euro, presupunand ca firmele care au facut programarea si designul nu au facut nici un fel de profit ci doar si-au acoperit costurile cu salariile, la 96 de salarii, va reiesi o cheltuiala de 312.5 Euro pe luna cu un programator/desiger.
Atentie, aceasta suma include salariul BRUT al specialistului respectiv, plus taxele (CAS, somaj, pensie etc) pe care angajatorul le plateste peste salariul brut. Deci ne ramane un NET de circa 170 de Euro pe luna pe cap de programator/designer.
Va dau cuvantul meu de onoare ca daca in Romania exista astzi 10 programatori web si 6 designeri care lucreaza pe un salariu net de 170 de Euro pe luna, eu ii angajez pe TOTI maine, pe salarii duble!
CONCLUZIA:
Fie omul a fost indus in eroare de companiile pe care le-a contractat pentru a-i dezvolta portalul, fapt din care reise o necunoastere evidenta a domeniului, chiar mai mult lipsa unui minim simt de business.
Fie cum sa o spun cat mai elegant, astfel incat sa nu jignesc? Suntem indusi in eroare in mod intentionat cu privire la anvergura proiectului, pentru a ni se justifica cei 4.000 de euro solicitati pentru franciza pe un oras.
In nici unul dintre cazuri, personal nu m-as arunca sa imi iau asa franciza.
In alta ordine de idei, dati-mi voie sa va propun un scenariu ipotetic: Un programator dezvotlta singur portalul vietii, face el si designul pe genunchi, asa cum se pricepe el ca programator, in 3 luni? Ma costa treaba asta cam 3-4000 mii de euro la negru, si cam 10.000 cu factura. Dupa care, vand sa zicem 10 francize la 4000 de Euro bucata. Si fac un profit frumusel de 30.000 de euro. E si asta o idee de afacere, pentru cine e interesat.

  Inapoi la articolul Cum sa iei o franciza online cu 4.000 de euro

Setari Cookie-uri