Comentarii pe articolul Crestere economica record in primul semestru


Sa speram

Mircea Lamurean la 22 August 2008, ora 10:43
Sa speram
Pare totul in regula. Adica cifrele par a fi adevarate. Insa trebuie sa o spun: Vosganian e armean. Si sigur ascunde ceva sub covor. Daca era grec, nu vorbea clar despre cifre ci croseta un raport etc.
Stim doar ca in Romania foarte multe firme mici si mjlocii sunt in crize de lichiditate (dar nu numai ele) si, in mare parte, au un management subtire si neperformant; stim ca multi romani au restante la banci, ca bursa i-a dezgustat pe toti si e muribunda, ca "productia" sau "plus valoarea reala" - cum i-ar placea lui Marx, este subtire inca. Mai stim ca sectorul de stat e neperformant total avand in schimb hemoragie puternica si ca termenul de coruptie este acum la rang de politica de stat. Sau, ca administrativul in Romania are salarii foarte mari, nejustificate si intr-o buna masura ascunse. Si mai ascunse sunt salariile oamenilor speciali din serviciile de securitate, justitie, armata, politie si alte asemenea structuri (plus gratuitati la medicamente si bonusuri, etc). Pe cei care au fost si vor fi la butoane, ii doare in cot de o crestere reala, care sa fie credibila si, in plus, sa fie resimtita de toti. Adica o crestere de tip german. Austrica, de exemplu, pentru ca ei sunt smecherii cei mai mari ai spatiului german si incet-incet isi fac temele de casa prin finante, asigurari, energie. Daca mai punem si politica BNR invaluita bine in logica insa fara a avea certitudinea ca este in directia buna, atunci avem imaginea cresterii economice.
Pe de alta parte, atat armenii cat si grecii imi sunt simpatici, de altfel.

  Inapoi la articolul Crestere economica record in primul semestru

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile