Comentarii pe articolul Investitii de 80.000 intr-o campanie de promovare a produselor 'Made in Ro'


Flori - plante Made in Ro

Macicasan Nicu la 4 Februarie 2009, ora 19:28
Flori - plante Made in Ro
Doresc sa imi exprim parerea pe domeniul meu:

Lucrez in comertul florilor taiate si plantelor la ghiveci, am avut ocazia sa observ derularea acestui tip de comert pe durata a 3 ani. Este o mare diferenta in ceea ce priveste preturile practicate de olandezi si cele practicate de romani, deoarece cheltuielile de productie la romani sunt foarte mari, ceea ce duce la un pret de vanzare cu mult mai mare fata de pretul oferit de olandezi.
Sa luam de exemplu o panseluta la ghiveci: produsa in Romania are un pret de 1,5 - 2 lei, iar cea dinolanda are un pret cuprins intre 1- 1,5 lei, pretul final de vanzare al comerciantului cu transport si adaos inclus.
Cum putem combate diferenta de pret, cum poti sa-l incurajezi pe producatorul nostru roman sa mearga mai departe, sa produca, caci statul care pe de o parte ar trebui sa il sprijine, mai mult ia de pe el prin taxe, prin plata utilitatilor si mai multe altele, mai e si TVA asta de 19%.
La o adica producatorul nostru mai repede se apuca sa importe din Olanda, scapand astfel de o droaie de lucrari care sunt necesare sa le execute pana sa obtina produsul in faza de comercializare.
Toate cele bune, sa speram in mai bine!

  Inapoi la articolul Investitii de 80.000 intr-o campanie de promovare a produselor 'Made in Ro'

Setari Cookie-uri