Comentarii pe articolul Greselile raportului Moody's despre Europa de Est


good point

Stanciu Ovidiu la 18 Februarie 2009, ora 09:04
"Locuitorii din tarile fost comuniste sunt mult mai obisnuiti cu suferinta si mult mai putin cu creditele si tind sa isi plateasca mai intai creditele si abia apoi sa se intrebe ce vor pune pe masa" - acest obicei sa stii ca nu mai e la curent in Romania. Democratia schimba mentalitati. Asta se poate vedea in cresterea de doua cifre a gradului de indatorare in ultimele luni.
In rest, iti urez felicitari pt articolele scrise pana acum. In afara de optimismul exacerbat expus vis-a-vis de US toate ideile sunt pertinente si interesante. Un cititor fidel.

Tony A. Romani la 18 Februarie 2009, ora 16:45
Ovidiu,
In 2007 si 2008 am fost un pesimist convins (prietenii apropiati si articolele publicate in perioada respectiva stau marturie), dar stii cum e, schimbarea situatiei aduce si schimbarea perspectivei. Dupa estimarile mele, punctul minim pe Wall Street va fi atins inainte de sfarsitul lunii martie. Pot sa gresesc? Cu siguranta. Dar asta nu vom stii decat peste cateva luni bune.

Vizavi de comentariul tau ca Democratia schimba mentalitati, sunt absolut de acord. Dar in privinta parerii ca romanii vor continua sa isi plateasca creditele si in cele mai crunte momente, voi ramane la parerea mea. Si stii de ce? Pentru ca, din cate stiu eu, in Romania nu exista legea falimentului personal. Daca ai luat un credit il platesti pana la moarte (si dupa pt ca ratele includ si asigurarea creditului). In America si in tarile din Vest, cand te saturi sa platesti te duci frumos la tribunal, spui ca nu mai ai bani si judecatorul le spune creditorilor sa te lase in pace. S-ar putea sa gresesc, dar nu cred ca exista asa ceva in Romania. Daca exista, sau cand va exista, atunci da, vom asista la o schimbare fundamentala a mentalitatilor. Ignorand parerile mele subiective, iti multumesc pentru interesul aratat articolelor publicate aici si iti multumesc ca ti-ai facut timp sa publici acest comentariu. Toate cele bune.

  Inapoi la articolul Greselile raportului Moody's despre Europa de Est

Setari Cookie-uri