Comentarii pe articolul Greselile raportului Moody's despre Europa de Est


Ne place sau nu....

Dino la 18 Februarie 2009, ora 10:13
Suntem foarte atenti in evaluarea unui raport, la greselile de forma, insa investitorii sunt mai tare preocupati de continut, de esenta si de fondul unui raport, prin urmare, fie ca ne place sau nu, investitorii iau decizii in urma acestor rapoarte, daca moddy sau s&p zice ca o tara are calificativul "gunoi", precis nu vor investi, iar noi ne pierdem vremea cu analize gramaticale in speranta ca si cei cu bani vor face la fel.
Tony A. Romani la 19 Februarie 2009, ora 02:44
Dino,
Ai perfecta dreptate si sunt de acord ca riscurile exista fara doar si poate. Indignarea mea pleaca insa de la faptul ca Moody's s-a trezit cu 6 luni mai tarziu de cat ar fi trebuit sa o faca iar cand in sfarsit s-a trezit a inceput sa incurce borcanele.
Parerea mea este ca relevanta acestor rapoarte a devenit indoielnica iar reactia violenta a pietelor la astfel de rapoarte e nejustificata.
Dino la 20 Februarie 2009, ora 21:41
Tony
Eu cred ca dimpotriva, agentiile de rating au devenit mai prudente in evaluari, mai ales dupa declansarea crizei subprime din SUA.La fel de prudenti au devenit si potentialii investitori, care la sedintele din consiliile de administratie nu isi pot permite sa puna la indoiala rapoartele agentiilor de evaluare.
Metaforic vazut, daca tot sunt la moda alegoriile, pot analoga agentiile de rating cu gps -ul care il am eu in masina, nu intodeauna gps -ul ma duce exact sau direct la tinta, dar aflandu-ma pe teren necunoscut, nu imi ramane nimic altceva de facut decat sa ma bazez pe el asa cum este, decat sa renunt la el si sa ajung intr-o prapastie.

  Inapoi la articolul Greselile raportului Moody's despre Europa de Est

Setari Cookie-uri