Comentarii pe articolul Prima pensie privata din Romania


abureala

Popa Eugen Marius la 23 Februarie 2009, ora 12:50
Este vrajeala! Nu am incredere in tipul asta de administrare. Niste privati care sa aiba grija de banii tai. O tampenie. Noi astia care cotizam vom primi bani mai putini decat primesc pensionarii zilelor noastre. Administratorii sunt interesati de propriile profituri. Ce se va intampla cand vor cadea aceste tipuri de afaceri, pentru ca inevitabil vor cadea. Banii pe care i-am pus acolo se vor evapora ca prin minune. Cea mai mare tampenie. MAi bine dam in continuare la stat.
Bianca D la 23 Februarie 2009, ora 16:58
VRAJEALA?!?!? dar faptul ca retinerea CAS din salariu a crescut cu 1% pentru angajat si 2%pentru angajator cum se numeste? O actiune demna de increderea noastra? In traducere libera, mai ramanem fara 1% din salariu, iar angajatorul nu o sa ne mai dea noua cei 2% pe care ii vrea statul in plus pentru sistemul public de pensii. Si toate astea ghici pentru ce ? Pentru acoperirea unor promisiuni electorale nerealiste si ulterior a unor initiative legislative adoptate fara a avea si o baza de sustinere reala. In sistemul privat ai posibilitatea sa iti urmaresti contributiile,deoarece sunt evidentiate in conturi individuale, pe cand la stat se pune totul la gramada, iar tocmai lipsa de interes pt profit face loc risipei. Cati din banii colectati de stat ajung inapoi la pensionari? Si mai ales cat din contributiile noastre se vor intoarce pe 15-20-30 de ani la noi? Dumnezeu stie! Macar administratorii privati au tocmai interesul profitului, ceea ce inseamna logic ca ma pot astepta si eu la profit.
Ideal ar fi sa cititi si legislatia inainte de a face afirmatii hazardate! Succes cu pensia de stat!
Mit Mihaela la 23 Februarie 2009, ora 17:08
dupa cum bine nu se cunoaste in Romania,exista 4 piloni de pensii,care fuctioneaza legal ,in momentul de fata cine nu contribuie la pensia privata,respectiv pilonul II,nu face altceva decat sa plateasca pensionarii din acest moment,pt.ca pensia de stat functioneaza dupa principiul cei care lucreaza platesc pt.pensionarii de azi,deci e f.f.f. bine sa virati pt.pensia pilonul II,pt.ca in acest fel se deschide un cont individual,nominalizat,care va apartine dumneavoastra si care acumuleaza pt.un procent din viitoarea pensie a fiecaruia.

  Inapoi la articolul Prima pensie privata din Romania

Setari Cookie-uri