Comentarii pe articolul Primarul sectorului 1, declarat incompetent in dosarul Cathedral Plaza


Tupeul "dezvoltatorilor" si desfigurarea cantrului Capitalei

Alexandru Carausu la 6 Martie 2009, ora 18:37
Este regretabil ca dl Andrei Chiliman a emis acea autorizatrie, neavând nici competenta necesara în acest sens. Dar proiectul ca atare a constituit un grav atentat contra identitatii urbanistice a unei zone centrale din Bucuresti. Daca decizia de stopare a constructiei se bazeaza pe un viciu de procedura, ea este perfect motivata din punct de vedere urbanistic și al respectarii zonelor de protectie. Demolarea structurii este absolut necesara si nu ar mai trebui amânata. Dar aflu din presa si din irformatiile primite de la GRUPUL BUCURESTI ca actualul Guvern a decis amânarea OUG care va interzice derogarile pentru PUZ-uri ce ar favoriza "dezvoltatorii". Sper ca actualul declin al marilor afaceri imobiliare sa mai tempereze avântul respectivilor investitori, dar abuzurile acestora prin promovarea unor proiecte de natura sa depersonalizeze zone centrale ale Capitalei trebuie curmate pe baze legale, prin decizii corecte ale CGMB si ale consiliilor de sector. Societatea civila - numeroasele ONG-uri care se opun unor proiecte ca Dâmbovitza Center, cele din proximitate Gradinii Cismigiu si altele - merita toata admiratia si sustinerea.
Demolarea imobilului Cath.Plaza ar reprezenta nu numai o necesitate de ordin urbanistic ci si un semnal sau o speranta pentru un început de reintrare în normalitate.
Vlad B la 9 Martie 2009, ora 18:36
Eu propun sa-l caute pe dl.Chiliman de spaga pe care a luat-o cand a autorizat constructie zgarie-norului. Unde ati pus-o dle Chiliman, aveti vreun offshore ceva sau v-ati luat un q7 alb?

  Inapoi la articolul Primarul sectorului 1, declarat incompetent in dosarul Cathedral Plaza

Wall StreetUltimele stiri online din economie si afaceri

Cauti inspiratie in business sau vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri care influenteaza mediul de afaceri? Activeaza notificarile