Comentarii pe articolul Roubini: Criza va dura pana la sfarsitul lui 2010


Unde este criza ţn RO ???

Eugen-Rasvan Davidescu la 8 Martie 2009, ora 20:36
Chestia cu "criza" ´┐Żn Rom´┐Żnia pare un efect de "bau-bau" ! Cel putin in Bucuresti eu nu o sesizez ! Lumea iese (´┐Żnca!) cu co´┐Żurile pline din mall-uri si din magazine, sambata ´┐Żi duminica nu gase´┐Żti o masa libera ´┐Żntr-un mol sau intr-un restaurant (acum, de 8 Martie, chiar a fost "rupere" ! Toate localurile au fost full !), ma´┐Żini bengoase circula peste tot, de dimineata pana seara si parcarile sunt pline ! Culmea, este si Postul Pastelui, lumea poate ca ar trebui sa stea pe acasa, sa nu mai manance si sa se mai distreze atat de mult, ... dar nu se vede de loc asta ! Bine ca stim (si in ca mai putem) sa ne bucuram de viata !!! ...
Ursu Diana la 8 Martie 2009, ora 21:24
imi permit sa intervin cu cateva cuvinte la ceea ce ati spus dvs. si anume as vrea sa va intreb daca faceti diferenta intre oameni cu diferite niveluri de venit. Pentru cei care nu au venituri care sa le permita sa se mentina "pe linia de plutire", e mai greu (un ex. un credit in euro cu o rata de 100´┐Ż inainte de criza = 360 lei, acelasi credit cu o rata de 100´┐Ż, in timpul crizei = 410lei ). aici se poate observa volatilitatea monedei nationale (fluctuatia accentuata a cursului unei monede in raport cu o valuta).
faptul ca se inchid mai multe fabrici si oamenii raman fara locuri de munca pentru ca fabricile respective nu pot sa isi vanda produsele, oare nu reprezinta un semn vizibil ca este o situatie de criza? faptul ca se intalnesc reprezentantii tarilor din UE sa discute despre posibile ajutoare pentru tarile din Europa de Est si nu numai, oare nu arata fragilitatea sistemului financiar estic-european?

daca in tara nu se spune nimic in presa nationala, cititi in Finanical Times despre tari ca Romania sau Polonia...cele mai puternice caderi ale burselor
Zah Georgeta la 8 Martie 2009, ora 22:16
am putea sa nici nu avem o criza puternica daca ne-am aduna toate fortele si ne-am apuca de agricultura , chiar si printr-un voluntariat, asa cum s-a construit si calea ferata Bumbesti -Livezeni si altele de genul asta. Avem un potential agricol extraordinar pentru care foarte multi din lumea larga ne-ar invidia.

  Inapoi la articolul Roubini: Criza va dura pana la sfarsitul lui 2010