Comentarii pe articolul Estimari sumbre de la FMI in ziua in care 5 mld. de euro au intrat in Romania


credit ipotecar sau nu

Benchea Simona la 6 Mai 2009, ora 10:10
Dintre toti reprezentantii bancilor si a celor responsabili de situatia financiara a tarii noastre, nu poate sa ne dea si noua cineva un raspuns clar in legatura cu creditele ipotecare? Auzim tot felul de pareri, ca dupa acest virament toata situatia va fi mai buna, bancile cica deja au scazut dobanzile si se pot lua credite, dar ele nu mentioneaza ca, criteriile de scoring inca se mentin si la ce ne ajuta ca au scazut dobanzile, daca nu te poti atinge de credit ipotecar pentru ca nu ti-l dau. Conform acestui articol, desi toti sunt bucurosi de acest virament, situatia generala a Romaniei se va inrautatii mai mult decat se va inbunatatii in urmatorii 2 ani. Deci, in legatura cu creditele ipotecare, putem folosi zicala ...."acum ori niciodata"?
Mircea Dogaru la 6 Mai 2009, ora 11:59
Momentan consider ca este prea riscant sa ne mai bagam la credite, data fiind instabilitatea pietei si a cursului valutar. Personal prefer sa stau in chirie, care totusi nu au crescut asa de mult pe cat se credea.
In ritmul actual si cu politicile impuse de guvernul actual viitorul chiar este sumbru, si va fi si dupa 2011.
Am inteles ca prin 2012 sau 2014 vom adopta moneda EURO. Am o intrebare: ce beneficii ne poate aduce lucrul acesta? Eu cred ca ne riscam cam mult. Exemplu este integrarea care pe langa beneficiile aduse (deschiderea pietei de munca internationale, cel mai "mare", sa zicem asa) a adus si o multitudine de probleme (backfire-ul cauzat de criza financiara in SUA se resimte mult mai puternic decat daca nu am fi fost in uniune).
Una peste alta, nu ne ramane decat sa asteptam, sa ne facem treaba/sa ne cautam treaba si sa speram ca imprumutul FMI nu va crea mai multe probleme.
Cu stima.
Sile Popescu la 6 Mai 2009, ora 16:25
Daca au scazut dobanzile inseamna ca pentru aceeasi suma imprumutata rata este mai mica. Deci chiar cu aceleasi criterii poti lua mai usor un credit cel putin teoretic.
Emanuel-Sorin Burciu la 6 Mai 2009, ora 21:40
daca adoptam euro exista un avantaj...practic statul nu mai poate jongla cu cursul valutar pt a-si acoperii ineficienta,dobanda bancara o sa se adapteze in functie de alte state europene(adica noua nu 10-15% dobanda la euro pt ca avem lel instabil...ca pe alte piete bancare europene 3-7%)in acel moment sunt clare datele problemei referitor la moneda se devalorizeaza sau creste in raport cu alte monede(dolar,lira),cum pietele se raporteaza in functie de zona la dolar sau euro o sa fie mai simplu......ce este rau,faptul ca ne vom da seama atunci ce natie saraca suntem cu adevarat(cand un amarat o sa ia pensie 100 de euro si stie ca vecinul lui ungurul ia 300,cehul 500,polonezul 700 de euro....valabil si pt salariul cetateanului roman).
Moise-Florin Craciunel la 10 Mai 2009, ora 10:27
Da super comentariu Emanuel asa va fii cu siguranta si sa nu uitam ca toate preturile se vor alinia in sus nu in jos fie ele la alimente sau alte bunuri si de aici vor aparea inca 3-5 ani de disconfort financiar ...asa ca recomand din 2012 omul de rand sa cumpere euro fie 100 sau1000 fiecare dupa posibilitati ca in momentul treceri la euro sa nu fie surprins de curs care evident va fi unul de speculativ o perioada.

  Inapoi la articolul Estimari sumbre de la FMI in ziua in care 5 mld. de euro au intrat in Romania

Setari Cookie-uri