Comentarii pe articolul Un profesor debutant va castiga 3.300 lei brut


salariul de profesor

Dunaroaia Ionela la 15 Iunie 2009, ora 12:00
Cifrele astea mi se par de domeniul sf-urilor.probabil ca in 2019 o paine va costa 1000 lei si atunci un profesor isi va putea permite 3-4 paini pe luna.ca pe pamant...nu au nici o sansa profesorii.
Roxana la 15 Iunie 2009, ora 15:08
oh profesorii, dupa ce stau 4 ore la scoala mai vor si salarii babane...altii merg in pauza de masa, ei merg casa....si mai au si vacante o gramada
la 17 Iunie 2009, ora 08:33
oare profesorii merita toti acesti bani?
Flory V. la 17 Iunie 2009, ora 18:38
E usor sa blamam cand nu cunoastem situatia din interior.
Profesorii nu stau "4 ore la scoala", pentru ca intotdeauna sunt multe alte activitati care fac ca programul lor sa fie, in medie, de cel putin 8 ore pe zi: serviciu pe scoala efectuat saptamanal, in afara orelor alocate predarii, se face cu o durata de 8 ore; pregatirea documentelor didactice (planificari, proiecte etc) - se face, de regula, acasa, dar este activitate obligatrie, impusa de meseria de dascal. De asemenea, corectarea si notarea testelor scrise se face acasa, dincolo de aparentele "4 ore de lucru". Se adauga sedintele cu parintii, consiliile profesorale, sedinte de catedra sau sedinte metodice, obligativitatea de a urma cursuri didactice noi, participarea ca supraveghetori sau evaluatori la diverse concursuri scolare (de regula in zile de week-end).

Nu stiu daca se pune problema sa merite salariul despre care e vorba in articol, ci mai degraba daca acesta reuseste sa asigure necesarul.

Adaug faptul ca majoritatea profesorilor investesc bani proprii in achizitionarea materialelor didactice necesare la clasa.

Indiferent ce profesie am avea si oricat de sus ne-am simti incat sa consideram ca avem dreptul sa aruncam cu noroi in profesori, ar trebui sa ne amintim totusi ca lor le datoram, in mare parte, ceea ce suntem!

A fi profesor inseamna, dincolo de numeroasele sacrificii, a lucra cu sufletul!

  Inapoi la articolul Un profesor debutant va castiga 3.300 lei brut

Setari Cookie-uri