Comentarii pe articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Au ajuns preturile locuintelor la un nivel realist?


Au ajuns preturile locuintelor la un nivel realist?

Emariuk la 7 Aprilie 2010, ora 12:51
Da, intr-adevar pretul locuintelor din Bucuresti au scazut, dar nu atat incat sa egaleze piaa imobiliara. Daca facem un studiu de cand au pornit suprapreturile locuintelor sa creasca acestea au pornit de la 36000 pt o garsoniera si 100.000 pt apartament cu 4 camere, iar pretul apartamentelor vechi sunt la acelasi pret cu cele noi, ceea ce nu este normal, ca si din punct de vedere al puterii de cumparareal oamenilor din ziua de astazi, rata somajului, inflatie samd.
Sfarciog Vasile-Ciprian la 7 Aprilie 2010, ora 13:18
In primul rind doresc sa spun ca nu sunt din Bucuresti.
Parerea mea (am lucrat ca agent imobiliar aproape 6 ani ) este ca nu au ajuns si nu vor ajunge prea curind la un nivel realist. Au fost crescute artifcial (aspect cu care toata lumea este de acord, dar cum si mai ales de ce doar cineva care face sau a facut parte din sistem intelege foarte bine) si nu are nici o legatura cu criza prin care se pare ca trecem. In alta ordine de idei ele nu vor atinge prea curind (poate niciodata) valori reale decit dupa maturizarea jucatorilor din piata, iar asta nu include doar dezvoltatorii majori, micii investitori si comerciantii marunti (nu vreau sa jignesc pe nimeni) ci si cumparatorii care in marea majoritatea a cazurilor raspund doar unei nevoi intense, de moment de care vinzatorul profita de cele mai multe ori.
Macovei Viorel la 7 Aprilie 2010, ora 18:07
Cred ca un pret corect ar fi cu 10-15% mai mic decat nivelul minim inregistrat pe piata de profil la inceputul acestui an. Piata este normal sa se autoregleze, tinand cont atat de oferta si cerere cat si de costuri si de o marja corecta de profit (nicidecum aberanta, asa cum suntem obisnuiti sa cerem noi, fomistii esticii) atat la locuintele noi cat si la cele vechi.
G T.. la 7 Aprilie 2010, ora 19:52
Domnului care a lucrat ca agent imobiliar, ii pun o intrebare:
"ai lucrat cum se lucreaza in Vest?"
ca daca doar ai plimbat niste oameni in urma unui anunt de vanzare in ziar si ti-ai dat cu parerea ca mai scad preturile, patesti cum patesc multi acum din bransa...
proprietarii le trantesc usa in nas.
Tranzactia se face unde pretul oferit se intalneste cu oferta. Cu exceptiile de rigoare, dar exceptiile nu sunt o regula.

  Inapoi la articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Au ajuns preturile locuintelor la un nivel realist?

Setari Cookie-uri